Evcil Hayvanınıza İsim Önerileri Serisi 1: Dişiler İçin Viking İsimleri

Küçük savaşçınız (evcil hayvanınız) için havalı bir isim mi arıyorsunuz? İşte hem o zamandan hem de şimdiki popüler Viking isimleri listesi.

Yalnız belirtmekte fayda var. Bu isimler artık sadece evcil hayvanlar için değil insanlar için de oldukça popüler!

Her ne kadar kapsamlı olmasa da sevimli küçük Viking‘inize uyabilecek bir liste hazırladık. Ancak bu listede sadece kadın karakterlerin isimleri yer alacak. Erkekler için bir sonraki serimize bakın.

Neden Viking İsimleri Seçmelisiniz?

Belki de Norveç sık sık dünyanın en mutlu ülkesi olarak listelerde üst sıralarda yer aldığından ya da mevcut pop-kültürün havalı Viking isimlerini bu kadar talepkar hale getirmesinden dolayıdır.

Ani uluslararası popülerliğin nedeni ne olursa olsun, İskandinav esinli birçok isim bu güne kadar popüler İskandinav isimleri olmaya devam ediyor. Çoğu, yıllar içinde değişen derecelerde modaya girip çıktı.

Dişi Viking İsimleri

Belirli bir sırayla, dönemin en popüler kadın Viking isimlerinden bazıları burada. Birçoğunun kökleri İskandinav tanrıçalarının isimlerine dayanıyor ve hatta bazıları son yıllarda Norveç’te popüler kız bebek isimleri olarak modaya geri döndü.

Astrid

Astrid, eski İskandinav dilinde Tanrısal Güç anlamına gelir ve bugün hala yaygın olarak kullanılmaktadır. Örneğin, Norveç’in en yeni süper yıldızlarından biri olan Astrid S‘yi ele alalım. İskandinavya’daki kraliyet aileleri de bu ismi yaygın olarak kullanır.

Freya

Freya

Eski dilden tercüme edilen Freya, hanımefendi anlamına gelir. İskandinav mitolojisine aşina iseniz, bu isim kadın isimleri için en tepede yer alacaktır.

Freya, İskandinav Panteonu’nun kalıcı tanrıçalarından biridir. Bugün dünya çapında dişi Sibirya Huskies sahipleri onun adını kullanıyor.

Ingrid

Göksel kökleri olan bir diğer isim olan Ingrid, güzel tanrıça anlamına gelir.

Kraliçeler ve oyunculardan öğrencilere Ingrid, yüzyıllardır İskandinavya’da popüler bir isim olmuştur. Ama aynı zamanda tüm dünyada yaygın olarak bulunabilir.

İsveçli aktris Ingrid Bergman ve Norveçli aktris Ingrid Bolsø Berdal bu isme sahip ünlü İskandinavlardır. Veliaht Prens Haakon ve Veliaht Prenses Mette-Marit’in büyük çocuğu Prenses Ingrid Alexandra da bu ismi taşıyor.

Solveig

İskandinav repertuarındaki en güzel isimlerden biri. Solveig’in orijinal İskandinav anlamı ‘güçlü ev’dir, ancak aynı zamanda Güneş’in Kızı veya Güneş’in Yolu anlamına da gelebilir.

Solveig, Henrik Ibsen’in Peer Gynt adlı oyununda merkezi bir karakterdir ve bu, oyun orada popüler olduğu için adın Almanya ve Fransa’daki popülaritesini açıklayabilir. Doğru telaffuz etmek için g’yi yok sayın ve ilk heceyi şu şekilde vurgulayın: SOHL-veye.

Pop Idol’ün Norveç baskısının sunucusu, gazeteci, oyuncu ve sunucu Solveig Kloppen adında ünlü bir Norveçli. 48 yaşındaki Trondheim’da doğdu ve daha önce stand-up komedyeni olarak çalıştı.

Sigrid/Sigfrid

Sigrid’in orijinal çevirisi, lehçeler nedeniyle birkaç farklı anlamdadır. Zafer, bilgelik ve güzellik, Old Norse’den yapılan çeviriler listesinde yer alır.

Sigrid, İskandinavya dışında pek çok yerde bulunabilen yaygın ama güzel bir isim. Norveçli şarkıcı Sigrid‘in uluslararası popülaritesinin artmasıyla birlikte, ismin Norveç dışında daha da yaygınlaştığını görebiliyoruz.

Frigg

Frigg

İngilizce konuşanlar için eğlenceli (ancak tavsiye edilmez); Frigg, İskandinav Panteon’unda toprak, hava ve bereket tanrıçasıydı. Aynı zamanda Odin’in karısıydı.

Adı Norveç’in Hıristiyanlaşmasından çok sonra folklorda yer almaya devam etse de, Frigg bu günlerde nadiren kullanılıyor. Ancak yine de tarihi değerle dolu bir isim olmaya devam ediyor.

Bir Fin grubu bu tanrıçanın adını almıştır ve Oslo’da adını alan bir spor kulübü vardır. Kuzey Denizi’nde Norveç ile Birleşik Krallık arasında bulunan bir doğal gaz sahası da adını buradan alıyor.

Sif/Siv

Bereket ve tarım tanrıçası Siv (veya Sif), İskandinav mitolojisinde Thor’un karısıydı. Bu nedenle adı yıllar içinde ‘gelin’ anlamında kullanılmıştır.

İsim bugün popüler bir isim. Siv Jensen şu anki 2013’ten beri Norveç’in Maliye Bakanı’dır ve 2006’dan beri İlerleme Partisi’ne liderlik ediyor. Siv Stubsveen kariyerine model ve pazarlamacı olarak başladı ve şimdilerde Norveç TV ve radyolarında sunuculuk yapıyor.

Gunhild

Gunhild, savaş kelimelerinden türetilmiştir. Adı Gunnhild, Gundhild, Gunhilda ve Gunnhildr dahil olmak üzere İskandinav ülkelerinde kullanılan birçok başka yazım türü var.

İsim aynı zamanda Fransız giyim şirketi Gunhild’e de borçludur. Etiket, yıllar sonra Givenchy ve Christian Dior gibi isimlerle çalıştıktan sonra şirketi kuran kurucusu Norveçli tasarımcı Gunhild Nygaard‘ın adını aldı.

Gunhild Stordalen, Norveçli bir doktor ve çevre savunucusudur. EAT Vakfı’nın kurucusu ve başkanı, Stordalen Vakfı’nın Kurucu Ortağı ve GreeNudge’ın CEO’su ve iklim değişikliği, halk sağlığı ve küresel gıda sistemi ile ilgili tartışmalarda sıklıkla yer alıyor.

Saga

Kolayca tanınan bir isim olan bu isim genellikle hikaye, masal veya masal çevirisine atfedilir. Yine de, Saga aynı zamanda İskandinav şiir ve tarih tanrıçasının adıydı ve bazen tanrıça Frigg olarak tanımlandı.

Bu isim gerçekten sadece İzlanda, İsveç ve Norveç‘te bulunuyor ve bu da İskandinavya dışındaki özgünlük listelerinde yüksek puan almasını sağlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir