Faroe Adaları'na Sanal Tur
Faroe Adaları’na Sanal Tur

Faroe Adaları’na Sanal Tur ile Seyahat Edin

Evde tıkılıp kaldınız mı? Virüs olayı tüm seyahat planlarınızı iptal mi etti? Sizi bundan kurtarmaya geldik. İçeriğimiz sayesinde uzak ama el değmemiş Faroe Adaları’na sanal tur deneyiminin tadını çıkarabilirsiniz.

Özellikle video oyunlarını da seviyorsanız, bu sizin için oldukça eğlenceli bir seyahat olacak. Telefonunuzu alın ve onu, dünyanın öbür ucundaki gerçek bir insanı kontrol etmek için uzaktan kumanda olarak kullanın!

Evinizde sıkılmış hissediyorsanız, uzak yerleri düşlüyorsanız (şu anda gidemezsiniz), bu sizin şansınız. Faroe Adaları gidilecek yerler listenizdeyse, şimdi tam zamanı!

Artık, varış noktasına evinizin rahatlığından hayat veren yenilikçi ve yeni bir seyahat aracıyla gezegendeki en güzel ve bozulmamış yerlerden biri olan Faroe Adaları’nı uzaktan keşfedebilirsiniz. Sanal ziyaret, Faroe Adaları’nı ziyaret planları virüs durumu nedeniyle geçici olarak askıya alınan kişiler için mükemmel bir kaçış olarak yaratıldı. Ya da sadece hayal kurmayı sevenler ve #stayhome zamanında ilhama ihtiyaç duyanlar için.

Peki Bunu Nasıl Yapabilirsiniz?

Faroe Adaları’na Sanal Tur

Bunun için ağır ceketinizi ve botlarınızı giymenize gerek yok. Kolunuzu en yakın ekrana (bilgisayar, dizüstü bilgisayar veya cep telefonu) uzatın ve bu uzak diyarları ziyaret edin.

El değmemiş manzaraları, vahşi deniz manzaralarını ve ara sıra Faroe koyunlarını keşfederek dışarıda yürüyün. Ayrıca önemli simge yapıları ve başkent Tórshavn’ı (kelimenin tam anlamıyla Thor’un limanı olarak çevrilmiştir) keşfedebilirsiniz.

Adalarda sanal bir keşif turunda gözleriniz, kulaklarınız ve vücudunuz gibi davranacak yerel bir Faroe yerlisi ile etkileşime girebilirsiniz.

Faroe yerlileri canlı bir video kamera ile donatıldı. Bu da görüntüleri yalnızca yerinde bir perspektiften görmenize değil, aynı zamanda bilgisayarınızı veya telefon tuş takımınızı kullanarak dönme, yürüme, koşma gibi kontrol etmenize olanak tanıyor. Tıpkı gerçek hayattaki bir bilgisayar oyununda olduğu gibi. Sadece yürüyerek yerleri keşfetmekle kalmayıp aynı zamanda helikopterle gökyüzüne çıkacak olan Faroe adalılarının hareketlerini kontrol edebilirsiniz!

Uzaktan yönlendirilen Faroe turları, başlangıçta 2020’nin Haziran ayında 10 günlük bir süre için günde iki kez 14:00 ve 17:00 (BST) saatlerinde çevrimiçi olarak yapıldı. Kullanıcıların rehber üzerinde iki dakikalık kontrolü oldu, hepsi İngilizce konuşan, ancak sıraya istedikleri kadar tekrar katılabildiler.

Canlı yayın hizmetini sorunsuz bir şekilde çalıştırma yeteneği, adaların neredeyse tüm bölgeyi kapsayan süper hızlı geniş bant bağlantılarına bağlıdır. Bu da uzak konuma rağmen internet indirme hızlarının Londra’dakinden daha hızlı olduğu anlamına gelir.

Geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleştirilmiş olan sanal turlarda, Visit Faroe Islands turist kurulu ekibi, katılımcıların aklına takılan tüm soruları yanıtlamak için Instagram ve Facebook Live’da gerçek zamanlı olarak çevrimiçi oldu.

Sizin de Faroe Adaları’na Sanal Tur deneyimine katılmak için tek yapmanız gereken www.remote-tourism.com adresini ziyaret etmek ve bir sonraki canlı oturuma kadar heyecanla beklemek!

Ya da eğer beklemek istemiyorsanız, önceleri yapılmış ve Facebook’da kaydedilmiş turları izleyebilirsiniz.

1 comment
  1. Geri bildirim: FRUM- Run - Nordik Simit
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir