Robert John David basın fotoğrafı

Robert John David – Ett steg tillbaka

Robert John David: Ama müzik sevgisi bir çilingirle birlikte her şeyin üstesinden gelir!

Robert John David tanıdığımız en üretken müzisyenlerden biri. Geçen sene sayısız tekli ve albüm yayınlayan müzisyen 2021’in daha ilk ayında canlı olarak kaydettiği “Ett steg tillbaka” adlı albümünü dinleyiciyle buluşturuyor. Robert John David’de aktif bir üye olarak da yer alan Fredrik Serholt ayrıca albümün yapımcılığını üstleniyor. Göteborg’da Studio Trappan’da kaydedilen albümdeki parçalar isimleri itibariyle aynı zamanda dinleyiciyi teselli de ediyor.

Robert John David çok sevdiğimiz “Livet är Enkelt” albümünü yayınlar yayınlamaz ise bütün grubu bir araya getirip “Ett steg tillbaka” üzerinde çalışmaya başlamış.

Robert John David üretkenliğine devam ediyor.

Robert John David'in Ett steg tillbaka albüm kapağı
Tasarım: Frida Wallgren

Üretkenliğinin altını çizdiğimiz Robert John David bir seneye iki albüm sığdırıp ardından yine aynı tempoda kariyerine devam ediyor. Bununla kalmayıp aynı zamanda aynı başarılı performansı gösteriyor.

Yaz boyunca boyunca Studio Trappan’da on beş parça kaydeden grup, kaydettikleri parçaları iki albüm şeklinde yayınlama kararı aldı. Aslında “Ett steg tillbaka” yeni parçaların yer aldığı birinci albüm, sene içerisinde ise ikinci albüm gelecek. Bir albümde yeni tınılar yer alırken diğerinde ise eski parçalarına benzer teknikler kullanılmış. Ett steg tillbaka ise gerçekten grubun daha önce yayınladığı parçalara kıyasla çok farklı bir tona sahip. Daha çok folk ve sakin tınıları işittiğimiz albümde ayrıca farklı müzisyenlerle yapılan iş birlikleri de bulunuyor. Yedi parçalık albümün dört parçası düetlerden oluşuyor. Bu isimler arasında Klara Goliger, Tall white oak, Fredrik Serholt ve Fredrik’in müzikal alter egosu DK FOX yer alıyor.

Psikedeli ve folk tınıları buluşuyor.

Daha önceki albümlerde hissettiğimiz daha çılgın, daha psikedelik hissiyat bu albümde yer almasa da Robert John David’in bu müzikal arayışını yine de oldukça sevdik. Kulağa daha şiirsel gelen bu albümde aynı zamanda enstrüman çeşitliliğini de fark ediyoruz.

Robert John David’in yeni albümü “Ett steg tillbaka”yı mutlaka radarınıza alın, İsveç alternatif sahnesinin en gelişmiş ve hareketli şehirlerinden Göteborg’da bir hayli popüler olan grup emin adımlarla kariyer merdivenleri tırmanıyor.

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir