Yeni: Oskar Nordbø – New Year’s Eve

En sevdiğimiz Norveçli folk müzisyenlerden Oskar Nordbø içimizi ısıtacak bir yeni yıl şarkısıyla kısa zaman önce yayımladığı “The Flood” albümünün üstüne yeni bir tekli müjdeliyor. İlk albümünde de bir hayli kar, kış, ve Norveç doğasından etkilenen müzisyenin bir yeni yıl şarkısıyla dinleyiciyle buluşması elbette çok da şaşırtıcı değil. Hatta bu tam da Nordbø’den beklediğimiz tarzda bir hareket. “New Year’s Eve” adlı parça müzikalitesiyle albümdeki “First Snow Falling” ve “Lord Oh Lord” arasında bir yerde konumlanıyor. Yine keşif yapmaktan ve yeni şeyler denemekten çekinmeyen yetenekli müzisyen bu açık fikirliliği müziğine de yansıtıyor.

Bu sene içinde üç tekli, bir EP ve bir albüm yayımlayan Oskar Nordbø durdurak bilmeden yine üretmeye devam ediyor ve yılın son ayında bize bir yeni yıl şarkısıyla veda ediyor diyebiliriz. Şarkıda tahammül edilemeyecek bir yılbaşı partisini tasvir eden müzisyen, aynı zamanda yılbaşı-noel tatili varoluşçuluğunu ve bir şirketin her sene gerçekleşen Noel partisindeki beklenmedik cesaretin hikayesini anlatıyor. Rahatlatıcı ve yumuşak gitar tınılarıyla kurulan müzikalitede Oskar, tam da içinde bulunduğumuz dönemi başarıyla betimliyor.

Nordbø sakin ve hüzünlü parçalarını aynı zamanda anlatısal ve sinematik müzik videolarıyla da buluşturuyor. İlk albümü “The Flood” içerisinde yer alan albümle aynı adlı “The Flood I-II-III” parçaları için de kısa film tadında yedi dakikalık bir müzik videosu yayımladı. Bunu da mutlaka gözden kaçırmamalısınız.

Ayrıca “The Flood” özelindeki albüm eleştiri yazısını bu linkten okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir