Manshausen Island Resort/ Fotoğraf: Adrien Giret ve Kjell Ove Steinsvik.

Norveç’in En Güzel Otelleri: Farklı Konaklama Deneyimleri

İskandinav coğrafyasının benzersiz doğasının keyfini sürebileceğiniz Norveç geziniz, Norveç’in bir birinden eşsiz ve farklı deneyimler sunan otelleriyle daha da unutulmaz bir hal alabilir. İskandinav felsefesinin sade, doğayla iç içe ve kalabalıklardan uzak yaşam anlayışı bu otelleri tanımlayan ortak özellikler. Ancak, her bir otel minimalizmin ötesinde farklı konaklama deneyimleri sunuyor. İşte, Norveç’in en güzel otelleri listemiz:

Snowhotel Kirkenes

Snowhotel Kirkenes; Kuzey Norveç’in gözlerden uzak doğasında, Kirkenes’in 8 km dışında yer alıyor. Tamemen buzdan oluşan ve oda sıcaklığının -4 ⁰C olduğu otel, 2006 yılında hizmet vermeye başladı. 2-5 kişi arasında ziyaretçinin konaklayabildiği odalarda, gece hayatta kalmanızı sağlayacak özel termal uyku tulumları yer alıyor. Odalarda bulunan özenle işlenmiş buz heykeller, ortama farklı bir atmosfer kazandırıyor.  

Otele dair en sevimli detaylardan biri, otelde ziyaretçileri karşılamayı bekleyen ve fiyort gezi turlarında eskortluk görevi üstlenen 180’den fazla Husky köpeği. Kar safarisi yapmak isteyenler için bu sevimli Huskyler muhteşem bir fırsat sunuyor. Diğer otel aktiviteleri arasında Kuzey Işıkları turları, Kral Yengeç safarisi, buzda balık tutmak ve kar motosikleti sürmek gibi dış mekan etkinlikleri yer alıyor. İç mekanda vakit geçirmek isterseniz saunaya girebilir ya da buz restoranın barında vakit geçirebilirsiniz.

Snowhotel Kirkenes

Canvas Hotel

Canvas Hotel, Norveç’in küçük bir yarımadasında eşsiz bir çadır deyimi sunuyor. Cocoon adı verilen yuvarlak çadırlarda, zemini tamamen kaplayan yuvarlak bir yatak ve gece boyu sıcak kalmanızı sağlayacak yorganlar bulunuyor. Çadırlar yerden 2 metre yükseklikte, tuvalet ise çadırlara 50 metre mesafede konumlandırılmış. Çadırlarda 2-4 kişi arasında konaklamak mümkün.

Konaklama alanının merkezinde ortak kullanıma sahip yemek alanı ve bar bulunuyor. Ayrıca, saunanın yer aldığı ayrı bir kabin günün belirli saatlerinde açık oluyor. Katılabileceğiniz açık hava etkinlikleri arasında balık tutmak, doğa yürüyüşüne çıkmak ve bisiklet turlarına katılmak gibi seçenekler bulunuyor. Otelin bulunduğu bölge, hem maceraperest profesyonel bisikletçiler hem de amatörler için uygun rotalara sahip.

Canvas Hotels

Juvet Landscape Hotel

Norveç’in en güzel otelleri arasında, doğayla bütünleşme imkanı sunan Juvent Lanscape Hotel yer alıyor. Otel, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Geiranger fiyortu ve Trollstigen izleme noktası arasındaki meşhur Norveç manzaralı yolun ortasında konumlandırılmış. Eski çiftlik evlerinin restore edilmiş halinden oluşan otelin mimarisi oldukça minimal. Zeminden tavana camlarla bezenmiş odalarda orman manzarasını kesintisiz izleme şansına sahipsiniz.  

Otel bölgesinde spa merkezi ve restoran da bulunuyor. Katılabileceğiniz dış mekan etkinlikleri arasında kayak, kayıkla gezintiye çıkmak, ormanda doğa yürüyüşü yapmak, tırmanış ve fiyort gezisine çıkmak gibi aktiviteler bulunuyor.

Manshausen

Manshausen, dağlarla denizin birleştiği noktada eşsiz manzaralı bir konaklama deneyimi sunuyor. Otel, adını aldığı Manshausen adasında yer alıyor. Denizin kenarında konumlandırılmış kulübelerden oluşan otel, ziyaretçilerini benzersiz bir deniz ve dağ manzarasıyla baş başa bırakıyor. Otel kompleksi içerisinde ana yemek salonu olarak kullanılan bir ev ve kütüphane de bulunuyor.

Adada yapabileceğiniz aktiviteler arasında balık tutmak, kayak, dağ tırmanışı, dalış, doğa yürüyüşü ve bölgedeki kartalları yakından gözlemleme fırsatı bulabileceğiniz Sea Eagle safari yer alıyor.

Oscarsborg Hotel & Resort

İkinci dünya savaşı sırasında Norveç Kralı ve birçok devlet yetkilisinin hayatının kurtuluşuna tanıklık eden Oscarsborg kalesi, Norveç tarihinin en önemli simgelerinden biri. Oslo’ya 30 dakikalık mesafedeki adada bulunan kale, bir yandan müze işlevselliğini korurken bir yandan da 89 odası ile otel olarak hizmet veriyor. Özellikle yaz döneminde önemli bir turistik nokta olan kale; eşsiz manzarası, menüsü zengin restoranı, galerileri ve ev sahipliği yaptığı konserleri ile ilgi çeken bir konaklama seçeneği sunuyor.

Tranøy Fyr Lighthouse

Tranøy Fyr Lighthouse, Norveç’in en ilginç konaklama deneyimi sunan otellerinden biri. Tranøy’a bağlanan bir köprü ile ulaşımın sağlandığı adada yer alan deniz feneri; dağ, deniz ve ormanla çevrili manzarası ile ziyaretçilerini ağırlıyor. 16 odadan oluşun otelin restoranı bölgede yetişen en iyi malzemelerden yapılan birbirinden lezzetli ev yemekleri sunuyor.

Ziyaretiniz boyunca yapabileceğiniz etkinler arasında deniz fenerinde rehberli tura katılmak, deniz fenerini çevreleyen kayalarda balık tutmak ve dalış yapmak gibi aktiviteler yer alıyor. Sıcak bir kahve eşliğinde deniz havasını içinize çekmek ve bir yandan da muhteşem manzara fotoğrafları yakalamak da seçenekler arasında.

Visit Norway

The Svart Resort

Henüz yapım aşamasında olan ve 2021’de tamamlanması planlanan The Svart Resort, dünyanın ilk enerji pozitif oteli olmaya hazırlanıyor. Kuzey Kutıp Dairesi’nin üzerinde yer alan otel, Svartisen buzulunun eteğinde inşa ediliyor. Konumu itibarıyla benzersiz bir coğrafya deneyimi sunmasının yanında; otel yenilebilir enerji sistemleriyle entegre edilmesiyle birlikte, tükettiği enerji miktarından fazla enerji üreten ilk bina olacak.

Svart aynı zamanda, mimarisiyle doğayla iç içe geçen bir görünüm oluşturuyor. Binanın Almlifjellet Dağı’nın eteğindeki sahilden Holandsfjord’a uzanan dairesel yapısı, doğada minimum yer kaplamasını sağlıyor. Neredeyse şeffaf olan yapı, çevresindeki doğa ile bütünleşen bir görünüm oluşturuyor.

Otele ulaşımın Bodø’dan hareket eden enerji nötr (tükettiği kadar enerji üretiyor) bir tekneyle yapılması planlanıyor. Bu özellikleriyle Svart, Norveç’in kuzeyinde sürdürülebilir turizmin öncüsü olmaya aday bir yapı olarak karşımıza çıkıyor.

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir