estonya dijital vatandaşlık
Fotoğraf: Hibiki Hosoi

Estonya Dijital Vatandaşlık İle Şirket Kurma

Estonya teknolojik ürünleri ve start up’ları desteklemek amacı ile dünyanın her bölgesinden girişimcilere internet üzerinden e-vatandaşlık sağlamakta. Estonya dijital vatandaşlık sistemi ile tam olarak Estonya vatandaşı olmuyorsunuz fakat size şirket kurma hakkı tanınmış oluyor. Bu sistem ile Estonya’da yaşamadan internet üzerinden işlerinizi de yürütebilirsiniz.  

Estonya E-vatandaşlık Sistemine Nasıl Başvuru Yapılır?

E-vatandaşlık başvuru formuna bu link üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu form üzerinden kimlik bilgilerinizi, mail, adres, fotoğraf ve neden başvuru yaptığınız alanı doldurduktan sonra 100 € ödeme yaparak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Başvurunuz kabul edildikten sonra Estonya Ankara Büyükelçiliği’nden randevunuzu alabilir ve Estonya dijital vatandaşlık kartınızı alabilirsiniz. Dijital vatandaşlık size her ne kadar Estonya vatandaşlık hakkı tanısa da, sizlere oturum izni veya Avrupa içinde serbest dolaşım hakkı tanımıyor. Estonya e-vatandaşlık sistemi ile şirket kurma işlemlerinizi ise dijital kimlik kartınınızı aldıktan sonra online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Dünyann en kolay şirket kurma işlemlerinden biri olan bu aşama hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz buradan daha fazla bilgi alabilirsiniz.

E-vatandaşlık Sisteminin Amacı Nedir?

Estonya, dünyanın en teknolojik gelişmelere açık olan ülkelerinden birisi. Teknolojik alt yapısı güçlü olan bir ülke olduğu için Estonya’da seçimlerde oy kullanımı, sözleşme imzalama, şirket kurma gibi işlemlerini de kimlik kartları ile online sistem üzerinden yapılabiliyor. Bu sebeple dijital devlet politikaları kapsamında, dünyada dijital girişimcilik ile ilgilenen farklı ülkelerden kişilere dijital yatırımcılığı desteklemek amacı ile e-vatandaşlık olanağı tanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir