Fotoğraf: Henrik Trygg

Signe’nin Stockholm Rehberi

Geçtiğimiz günlerde sizinle yeni teklisini paylaştığımız Signe ile Stockholm rehberi hazırladık! Şehri lokalinden dinlemek isterseniz, Stockholm’e uğramadan rehberi mutlaka okuyun!

yemek için: Vietnam mutfağını çok seviyorum! Åsögatan’da küçük, saklı kalmış Nem Nem Quan adında bir yer var. Benim için her zaman doğru tercih orası. Fancy bir yer değil.

içki için: Folkbaren‘i seviyorum. Her zaman sıcak ve misafirperver bir hissiyatı var. Ama eğer sarhoş olmak istiyorsanız, daha uyguna içmek için Wollmars (çok güzel olduğu vs için değil, tamamen nostaljiden dolayı). Yazın Swedenborgsgatan’ı trafiğe kapatıyorlar. O yüzden de içmek için sokakta sandalyeleri olan herhangi bir yere gidilebilir.

kahve için: Zaman zaman Bysistorget’teki Kaffebar‘da takılıyorum. Bir gün için geçici ofisini kurmalık güzel bir yer. Özellikle bahar aylarında, dışarıda takılıp vişne ağaçlarının çiçeklerini izleyebildiğin zaman.

dans etmek için: Birkaç arkadaşım çok eski ve efsane bir sahnenin, Södra teatern‘in klüp menajerliğini devraldılar. 15 Şubat’ta da EP lansmanım orada yapılacak (Lütfen gelin!). Geçtiğimiz tüm yılı mekanı farklı müzik odalarıyla mükemmel bir yere çevirmek için harcadılar. Herkes için bir şey var. Onun dışında da yaz aylarında Trädgården (kışın ismi Under Bron oluyor) bir klüpten isteyebileceğiniz her şeyi sunuyor. Canlı müzik, yemekler, aktiviteler, iyi DJ’ler ve kocaman bir açık hava dans pisti.

müzik için: Ne türz müzik dinlediğinize göre değişir aslında. Ama Abundo diye bir uygulama buldum, o gün henüz sold-out olmayan her uygulama için bilet bulabiliyorsunuz. Böylece gidecek yeni konserler, mekanlar keşfetmeniz çok kolaylaşıyor. Henüz denemedim ama fikir güzel duruyor.

şehirden kaçmak için: Glenn Miller Café‘ye gidip caz konserlerini yakalayın. Sanki burada zaman duruyormuş gibi hissediyorsunuz.

albüm alışverişi için: Üzücü bir düşünce ama insanlar hala plak satın alıyor mu? Ben sadece konserlerden sonra sahne alan grubun veya müzisyenin plağını satın alıyorum. O da bazen. Hala plak koleksiyonu yapan insanlardansınız sizi selamlıyorum! Södermalm’deki Fade Records epey iyi.

kıyafet alışverişi için: Eğer İsveçli/Nordik tasarımcıları seviyorsanız Östermalm’deki Biblioteksstan‘a gidin (maalesef biraz pahalı). Bu bölgede birçok yenilikçi İsveç menşeili markaların mağazaları var. Benim favorilerim Rodebjer, Our Legacy, Eytys, ve tabii ki Acne Studios. İkinci el kıyafet için iyi opsiyonlar da mevcut: Arkivet, Judit & Bertil, Lottas vintage ya da Zak.

ilk buluşma için: Eğer Stockholm’e yazın geliyorsanız sizin yerinizde olsam ben birkaç birayla bir parkta takılırdım veya dışarıda bir barda otururdum. İlk buluşmada asla fazla bir şey yapmazdım, ya çok kötüyse ve kaçman gerekirse ne olacak?

ilham için: Bilmem ki, gittiğim her konserden zevk alıyorum, çok dramatik bir insanım (bazen yok yere ağlıyorum) ve bir odada başka birisinin hissiyatlarını başkalarıyla dinleme fikri gerçekten yoğun bir şey. Bu bana gerçekten çok ilham veriyor. Sanırım bir konsere gitmenizi önerirdim. Müzisyen olarak ayrıca eklemek istediğim bir şey: dinleyiciye ihtiyacımız var, bütün mesele bu.

yürüyüş için: Hornstull, eski şehirden düz yürüyün ama su kenarından. Tantolunden’de birisine “Kolonilotter”i işaret etmesini rica edin – ya da Skeppsholmen/Djurgården. Neredeyse hiç oraya gitmiyorum ama her gittiğimde de neden gitmiyorum acaba diye kendime soruyorum.

uyku için: Södermalm veya Kungsholmen tarafında, su kenarında bir Airbnb ayarlardım. Bu arada Stockholm şehir merkezinde nerede olursanız olun suya hep yakınsınız. Bu nedenle Stockholm’ü çok seviyorum.

en iyi manzara için: Skinnarviksberget, Djurgårdsbron, Himlen (gökyüzü barı), Åsöberget. Eğer yarı çıplak insanları manzara olarak görmek istemiyorsanız Reimersholme‘ye ya da Fredhällsklipporna‘ya gidin. Bunları yazarken galiba yazı özlediğimi söyleyebiliriz.

en sevdiğin yerel mekan: Kendi dairem.

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir