Strandels’in Stockholm Rehberi

İsveçli grup Strandels 2016’da yayınladıkları ilk EP’leri Chance of Rain’den sonra hızla yükselen başarılarını yeni teklileri Slip ile geçtiğimiz günlerde taçlandırmıştı. Biz de parçalarını ve kendilerini çok sevince Stockholm’de yaşayan bu iki kardeşe, şehirdeki en sevdikleri mekanları sormak istedik. 

Stockholm’ü gezerken ve rehberi okurken grubun dingin vokalleri ve günün tüm yorgunluğunu üstümüzden atan melodilerini dinlemeyi unutmayın!  


yemek için

Vasastan’daki Babette sizi gerçekten bir arkadaşınızın mutfağındaymışsınız gibi hissettiriyor. Lezzetli pizza, yan ürünler ve şarap. Erken saatlerde gitmeyi unutmayın çünkü çok popüler ve küçük bir yer, çok kalabalık olabiliyor o yüzden masa bulmak zor.


içki için

Vina, Södermalm. Bir kase zeytin ve bir bardak şarap ile küçük ama sıcak atmosferin keyfini çıkarın.


kahve için

Wilmers kaffebar.  Yaşadığımız yerin hemen köşesinde olduğu için güzel vibe’ı ve kahve için hep gittiğimiz bir yer. Bazen kahve için oturmaya gidersin ama aslında özel olan, modunu belirleyen kahve değil ortamdır ya öyle bir yer. Wilmers kaffebar’da evde gibi hissediyorsunuz.


dans etmek için

Kesinlikle Fasching. Stockholm’ün merkezinde bir caz kulübü. Her yaştan insanla, çirkin ya da güzel dansınla kendin olabileceğin neredeyse tek yer burası. Her zaman çok iyi müzik çalıyor, %90 canlı performans oluyor ve kimse tekrara düşen house müzikleri çalmıyor.


müzik için

Tekrar Fasching. Ama daha canlı gruplar ve güzel bira isterseniz aradığınız yer Gamla Stan’daki Engelen.


şehirden kaçmak için

Stockholm adaları. Eğer gerçekten turist modundaysanız Strömkajen’den sizi adalara götürecek botlara binmelisiniz. 


plak alışverişi için

Södermalm’da Pet Sounds. Muhtemelen buradaki en düzenli plak dükkanı. Olaya farklı bakış açıları getirebilen bir yer. Ayrıca podcastler, radyo yayınları ve canlı performanslar da düzenliyorlar. 


kıyafet alışverişi için

POP Stockholm, Humana, Lottas Vintage, Bodil Vintage, Colors of Africa, Old Touch ve dahası! Stockholm çok fazla güzel ikinci el dükkanlarıyla dolu, hepsini yazmak çok uzun sürer 🙂 


ilk buluşma için

Rost. Södermalm’da rahat ve cool bir bistro. Güzel içecekler ve konserler için bir sahneleri var. Damalı yer döşemeleri ve motorsiklet servis istasyonları ile biriyle tanışmak için doğru bir yer. Çünkü her zaman bir şeyler oluyor ve o biriyle buluştuğundaki garip uzun sessizliğe olanak sağlamıyor. 


ilham için

Yürüyüşe çıkın. Burada büyüdüğümüz halde Stockholm’de sağa sola yürümek hiçbir zaman sıkıcı olmuyor. Her zaman sana ilham olabilecek yeni yerler keşfediyorsun. Biraz klişe gibi gelebilir ama gerçekten doğru.


yürüyüş için

Yukarıda bahsettiğimiz her yere yürüyebilirsiniz. Çünkü her yerin ayrı bir çekiciliği var. Ama eğer gerçekten “tatlı” bir yerlere gitmek istiyorsanız, Gamla Stan, Djurgården, Lärkstan ve Åsöberget‘e yürüyebilirsiniz.


uyku için

Issız bir Stockholm adasında, sevdiceğinle bir çadır! 


en iyi manzara

Stadshuset‘te merdivenleri çıkarsanız Stockholm’deki en etkileyici manzarayı görebilirsiniz.  


en sevdiğin yerel mekan

Vasastan’daki Oljebaren. Supercozy bir yer, güzel müzikler çalıyorlar ve atmosferi çok iyi. Çalışanlar ve içkiler harika. Mutlaka limonlu içeceklerini deneyin, pişman olmayacaksınız.

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir