TØFL’ün Stavanger Rehberi

Stavanger’in en tatlı ve en çılgın indie pop grubu TØFL‘den by:Larm keşifleri listemizde bahsetmiştik. Keyifli tınılarıyla indie pop’u iliklerimize kadar hissettiren grup aynı zamanda dinleyicilerine de çok eğlenceli bir müzikal deneyim yaşatıyor. TØFL’a biz de Stavanger’deki en sevdikleri mekanları sorduk. Şehir rehberini okurken TØFL dinlemeyi de unutmayın. 🙂


yemek için

Gådjå, egzotik Etiyopya yemekleri sunan mükemmel bir yer, özellikle de vejeteryanler için.


içki için

Øst. Biraz şehir merkezinden uzakta kalıyor ama gerçekten birçok bira çeşidi mevcut. Mekanın yanında ise Fortou adlı bir fast food restoranı var, orayı da gitmişken mutlaka denemelisiniz!


kahve için

Fargegata’daki Bøker og Børst‘ü öneririz. Burası Stavanger’in en kültürel merkezlerinden birisi, lisedeyken hep buralarda vakit geçirirdik. Harika kahveleri var, birçok farklı kitap, bira ve oyunlar da mevcut. Yaz için de harika bir bahçesi var.


dans etmek için

Cementen! Checkpoint! Gnu!


müzik için

Stavanger’de müzikli ve kültürel etkinlikler için Tou ve Folken harika mekanlar. Mutlaka bu iki mekandaki konserleri takip etmenizde yarar var.


şehirden kaçmak için

Stemmen veya Jørpelandselva‘da yüzmek!


albüm alışverişi için

Vinylpalasset. Eğer hazine değerinde plaklar bulmak istiyorsanız ikinci el plak dükkanlarını ziyaret etmelisiniz; Løvås Bruktbu‘ya gidebilirsiniz.


kıyafet alışverişi için

Biz hep Fretex‘ten ikinci el kıyafet alışverişi yapıyoruz ve her gittiğimizde bulmak istediğimiz parçalar oluyor. Örneğin bir renge karar verebilirsiniz; pembeyi öneriyoruz, pembe renkte birçok kıyafet bulun, en sonunda her şeyi karıştırın ve bir kombin yapın.


ilk buluşma için

Bir kahve içecekseniz ve rahat bir ortam istiyorsanız Bacchus Café‘ye gidin. Eğer ki hava güzelse de Sting Café‘nin terasına çıkın.

https://www.instagram.com/p/BpejjIzBKbN/

ilham için

NuArt Gallery!  Şüphesiz sanat galerinde ilham bulmak oldukça kolay.


yürüyüş için

Stokkavannet. Eğer kısa bir yürüyüş yapmak istiyorsanız da Mosvannet.


uyku için

Bir çadır alın ve Sørmarka veya Rennesøy‘e gidin ve güzel doğanın ortasında uyuyun. Norveç’te yapılacak en iyi şey!

https://www.instagram.com/p/6jRyYzPSk4/

en iyi manzara için

Valbergtårnet. Yazın buradan geçen seyahat gemilerini izleyebilirsiniz.


en sevdiğin yerel mekan

Daha önce de söylediğimiz gibi Fargegata, eğer rahatlamak istiyor, bir şeyler yemek ve içmek istiyorsanız, veya sadece sohbet etmek istiyorsanız harika bir cadde. 🙂 Stavanger’in en keyifli caddesi!

https://www.instagram.com/p/7s1ECJD0am/


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir