by:Larm Keşifleri – TØFL (NO)

Stavanger’in indie pop müzik grubu TØFL, ilk EP’si ‘Eg Ska’yı geçtiğimiz ilkbahar ayında dinleyiciyle buluşturdu. Beş parçalık EP’nin üç parçası ise NRK P3 listelerine girdi. Norveçli müzisyenlerin çıkışlarını yaptıkları NRK mecralarında birçok listeye girmeleriyle, canlı performanslarıyla TØFL de kısa süre içinde sıkı bir dinleyici kitlesine ulaştı. Bu sene birçok festivalde sahne alan Stavangerli grubu eğlenceli, dans edilebilir parçalarıyla biz çok sevdik. Şarkı sözlerinde ve vokallerde Stavanger diyalektiğini kullandıkları için oldukça orijinal bir yere sahip olan TØFL ayrıca parçalarıyla biraz da nostaljik bir esinti veriyor. Örneğin, ‘Nokia 105’ adlı teklilerin ismi bile bu nostalji havasını yaşatıyor. Aynı zamanda TØFL, oldukça eleştirel şarkı sözleriyle günümüzdeki teknoloji deliliğini de irdeliyor.

Kısa süre içerisinde Spotify üzerinden bir milyonun üzerinde dinlenmeye ulaşan grup, Norveç’in birçok büyük şehrinde konserler de verdi. Hatta geçtiğimiz yaz, ülkenin en büyük müzik festivali Øyafestivalen’da en yeni ve en favori gruplar arasında yer aldı. Başarılı şarkı sözleri, enerjik canlı şovlarıyla ve dans edilebilecek melodileriyle TØFL müzikseverlere aynı zamanda keyifli bir konser deneyimi yaşatıyor. TØFL, ayrıca Sløtface, Silja Sol ve Dagny gibi severek takip ettiğimiz müzik gruplarının da ön grubu olarak sahne aldı.

TØFL, keyifli tınılarıyla indie pop’u iliklerimize kadar hissettiriyor ve pespembe bir dünya da sunuyor. ‘Dress code’ olarak her zaman pembe giyinen grup üyeleri oldukça naif bir tavra da sahip. Ayrıca grubun yayımladıkları müziklerin kapak görselleri de birbirinden başarılı. Sadece beş parça yayımlamış grubu dinlemeye ‘Tunneler’, ‘Avatar’, ‘Nokia 105’ parçalarından başlayabilirsiniz. TØFL, bu sene Trondheim Calling’in ardından by:Larm’da da sahne alacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir