Oslo’da 48 Saat

Kısaca Oslo

1925 yılına kadar Kristiana olarak bilinen Oslo, en büyük İskandinav başkentidir. Viking döneminden kalma çağdaş sanat, mimari ve eğlence mirası ile diğer aslanlı İskandinav kentlerini gölgelesinde bırakıyor. Fakat bu günlerde onu öne çıkaran şey anı yaşayan bir şehir olması. Parlak yeni galerileri ortaçağ kiliseleri, ihtişamlı tiyatroları, heykel parkları ve buzul suyunun sansasyonel yayılımları. Oslo, tüm Nordik bölgesini kapsayan en büyük ve en zengin kaplıcalara sahiptir – buralar genellikle sıcak ve çıplak İskandinavlar ile doludur. Bakalım 48 saat orada neler yapacağız.

  • Eğer Oslo’da 48 saatten fazla zamanın varsa daha kapsamlı bir Oslo rehberi için buraya tıklayabilirsin.

Oslo’nun Gizli Bahçesi

Büyülü yolculuğa hazırsanız şehir dışına çıkmak için hemen bisikletinizi kiralayın. Oslo’nun en iyi muhafaza edilen müzesi Emanuel Vigeland gitmek için 35 dakikalık bir yolculuğa çıkıyoruz. Müze yalnızca Pazar günleri açık. Burada sizi 1959’da açılan özel bir koleksiyon karşılayacak. Kubbeli tavanları kaplayan freskten duvarlar özenle aydınlatılmış, evet birazda ürkütücü. Bronz döküm heykeller, ölümü ve erotikayı tasvir ediyor. Kutsal bir mezarda olduğunu unutma!

Grimelundsveien 8, 0775 Oslo. emanuelvigeland.museum.no 

 

Biraz Grünerløkka’da Takılalım

Bisikletinize tekrar binin ve kaskınızı taktığınıza emin olun! Oslo’nun çorak arazileri üzerinde bulunan Grünerløkka’ya gidiyoruz. Ağırlıklı olarak kentte yaşayan genç nüfusa kafein hizmeti veren Lokk’a gideceğiz. Kahveden önce hafif bir öğle yemeği hoş olabilir, karidesleri ve yeşil naneli bezelye çorbası için önceden rezervasyonunuzu yaptırmayı unutmayın.

Torggata 18b – inngang Badstugata, 0181. lokkoslo.no

 



Minimalist Yemekler Yemeye Hazır mısınız?

Şimdi ana yemeğe geçebiliriz. Bunun için Oslo’nun üç Michelin yıldızlı restoranı Maaemo’ya gidiyoruz, burada telaffuz edemediğiniz şeyleri deneyeceksiniz. Tütsülenmiş ren geyiği kalbi veya Oslo’nun fiyortlarından çıkartılarak yapılan ekşi uskumru püresi rømmegrøt gibi; Ramson (bir çeşit yabani sarımsak) ve genç karaağın sürgünleri. Tatlar, ülkenin vahşi ve öngörülemeyen unsurlarını yansıtıyor.

Schweigaards gate 15, 0191 Oslo. maaemo.no

 

 Karnınız Doyduysa Birklunden Bit Pazarına Gidebiliriz

 

Yolculuğun olmazsa olmazlarından birindeyiz. Antik inanışlara göre sizi görünmez kötülüklerden korumak için bazı paha biçilmez søljeler – geleneksel gümüş bezemeler bulabilirsiniz. Özelliklede kışın çiftler için romantik ürünler ve soğuklar için harika ceketler sizin için burada satılıyor.

Birkelunden park, Grunerløkka, 0556 Oslo.

 

 

Müzede Bir Gece

Oslo’nun modern sanat galerisi Astrup Fearnley’de Cuma geceleri, DJ performansı ve dansla seni bekliyor. Saat 1’e kadar açık olan denizin yanı başındaki, Vingen’e gidin. Müze, ileri görüşlü ve açık bir mekan. Los Angles’lı sanatçı Alex İsrail işlerini sergiliyor (Amerikan Rüyası talk showu ile tanınıyor). Kalıcı koleksiyonu, Hirst’in rezil formaldehyde çalışmalarını içermektedir. Mother and Son (Divided).

Strandpromenaden 2, 0252 Oslo. afmuseet.no

 

Guldsmeden’da rüya gibi bir gece geçirmek…

 

Frogner Park gül bahçesindeki Guldsmeden, konforunuza konfor katmak için %100 organik ürünler kullanan çevre dostu butik otellerden biri. Lüks yeni evli süitinde bronz küvetleri gibi mütevazi ayrıntılarıda unutmamak gerekir. Burada bulunun barda şehrin en uygun ve doğal şarapları satılıyor. Bir şişe kapıp sami tarzı mobilyaların üzerine kendinizi atmayı unutmayın!

Japon-Nordik Saunayı Denemeden gitmeyin!

Şehirden ayrılmadan önce , The Well’e biraz zaman ayırdığınızdan emin olun. Burada daha önce sahip olduğunuz spa deneyimlerini unutun. Kendi Japon bahçeleri ve Fas rhassoul (kil maskesi) tedavileri ile tanınmış iki katlı çatı saunası sizi kendinize getirecek.

Kongeveien 65, 1412 Sofiemyr. thewell.no


Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir