Kvikk Lunsj 70. Yaşını Kutluyor

Tüm dünyanın ‘’Quick Lunch’’ diye okuduğu ve ‘’Norveç’in Kit Kat’ı’’ olarak saydığı Kvikk Lunsj aslında bundan çok daha fazlası.

Norveç’in en eski çikolata şirketlerinden Freia’nın bu popüler çikolatasının hikayesi oldukça ilginç: Şirketin kurucusu Johan Throne Holst bir arkadaşıyla doğa yürüyüşüne çıkmışken kayboluyor ve bunu o gezide yanında çikolatası olmamasına bağlıyor. Bu çikolatayı da yıllar sonra kolay taşınabilir ve besleyici bir gıda olması gayesiyle piyasaya çıkarıyor.

Kvikk Lunsj, onu çok seven tüketicilerine Tursjokoladen (tur çikolatası) sloganıyla ulaşıyor ve kayak, tırmanma, doğa yürüyüşü gibi outdoor sporlarda aktif olmaları mesajını veriyor.  Öyle ki havanın güzel olduğu yıllardaki satışların fazla olması, daha fazla doğa sporuyla uğraşılmasıyla ilişkilendirilmiş. Ülkedeki yıllık kişi başı dokuz paket tüketiminin üçünün Paskalya bayramına denk gelmesi de çok sevdikleri baharı karşılama yürüyüşlerinde sırt çantalarından eksik etmedikleri bir dost ve bir Paskalya geleneği olarak gördüklerini gösteriyor.

İkonikleşmiş ambalajını oluşturan kırmızı, sarı ve yeşil renkleri baharın gelmesiyle Norveç kırlarını süsleyen nergis ve laleleri sembolize ediyor. Arka kısımda ise önemli outdoor sporcularla beraber ‘’Takk for turen’’ yani ‘’Gezi için teşekkürler’’ yazısını görüyoruz. Kırmızı T logosu da Norveç Trekking Birliği’ne ait.

70. yıl anısına yayınlanan reklamı da izleyebilirsiniz:

 

 

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir