Kopenhag çıkışlı Carcel ile tanışın

Adını “hapishane” kelimesinin İspanyolca versiyonundan alan Danimarkalı giyim markası ‘Carcel‘, işletme modeli olarak dünyanın dört bir yanındaki kadınları güçlendirmeyi hedefliyor.

Carcel, genelde tek renkli ve ipek gibi % 100 doğal malzemelerden yapılmış parçalar içeriyor. Peru’da hapishanedeki kadınlar tarafından üretilen ürünler, kadınlara para ve özerklik sağlayarak kendileri ve ailelerine yardım etmelerine olanak sağlıyor. Carcel, iş modelini Hindistan’a götürerek oradaki hapsedilmiş kadınlara da yardım edebilecek kadar para kazanmayı umuyor. Sonuç olarak Carsel, imkânları az olan kadınlar için aktarılabilir beceriler, istihdam ve daha iyi bir gelecek potansiyeli sağlıyor.

Dünyanın birçok yerinde yoksulluk ve hapsedilme doğrudan ilişkili kabul ediliyor ve bu marka bu konuyu ele almak için savunmasız nüfusları güçlendirmeye çalışıyor.

Danimarka tasarımı, doğal malzemeleri ve sosyal etkiye inanan Carcel, geçtiğimiz Kasım ayında biten Kickstarter projesinden elde ettikleri fonla hayalleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Yakın gelecekteki bir diğer hedefleri ise online bir mağaza açmak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir