Lovespeake’ten Oslo Rehberi

İlk parçaları DNA ile 2016’ya çok hızlı bir giriş yaptıktan sonra Avrupa ve ABD’de birçok farklı radyo istasyonlarında şarkıları çalan, tüm dünyadan farklı müzik sitelerinde adlarına rastladığımız Lovespeake yeni parçaları Tightrope‘u geçtiğimiz günlerde yayınladı. Oslo’nun dışında, ormanın ortasında bir çiftlikte kaydedilen DNA adını verdikleri gelecek albümden ikinci parça olan Tightrope, tarzı ile grubu en iyi tanımlayan parçalardan birisi.

Biz de Norveç müzik endüstrisinin önde gelen isimleri tarafından 2016’da Norveç’in en büyük müzik ihracatı olacağı ön görülen Lovespeake‘e yaşadıkları şehir olan Oslo’daki favori mekanlarını sorduk! Ayrıca Lovespeake‘i Spotify‘dan takip etmeyi unutmayın!

(Yeni alternatif Oslo rehberimiz için buraya tıklayabilirsiniz)

oslo
.
.
.
.
.
.
.

yemek için

Oslo’da yemek için çok güzel mekanlar var. Özellikle Vulkan/ Mathallen çevresinde; turtalar, burgerler, ördek, harika tavuk sandviçler bulabilirsiniz. Ayrıca El Camino, Freddy Fuego ve Burrito Project‘te her zaman taze burritolar oluyor. Bir de harika Tay restoranı Yaya’s var!

içki için

Her zaman Youngstorget bölgesindeki Kulturhuset ve Tilt‘te takılmayı seviyorum. İkisinde de shuffleboard var ama Tilt‘te ayrıca retro bir pinball makinesi ve harika bira seçkisi var. Ayrıca Akerselva nehrinin kenarında, hemen Mathallen’in altında, Oslo’daki en uzun bar olan Smelteverket var. Burası da çok iyi kraft bira seçenekleri sunuyor.

kahve için

Oslo dünyada kahvecileri ile ünlü bir şehir. Tim Wendelboe bunlardan en öne çıkan kahveci. Grünerløkka’ya geldiğinizde bu kahveciye kesinlikle uğramalısınız. Ayrıca Supreme Roastworks ve Solberg & Hansen’i de öneririm.

dans etmek için

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar dans etmek istiyorsanız kesinlikle The Villa‘ya gitmelisiniz. Ayrıca Fisk & Vilt ve Blå da görülmeli.

müzik için

Parkteatret şehirdeki en iyi konser mekanlarından birisi. Hem yurdışından hem de Norveç’ten yeni ya da umut vaad eden birçok grubun konserilerine ev sahipliği yapıyor. Ses kalitesi her zaman çok iyi, sahne geniş ve güzel. Mekan genelde en fazla 400 kişi alıyor, böylece çok kalabalık olmadan rahatça müzik dinleyebiliyorsunuz. Rockefeller‘in küçüğü gibi diyebiliriz. Bu arada Rockefeller de Tame Impala gibi daha ünlü grupları ağırlayan bir mekan.

şehirden kaçmak için

Nordmarka, Oslo’nun kuzeyindeki ormanlık bölge. Oslolular buraya sık sık yürüyüşe, koşmaya gelir. Özellikle kışın herkes buraya kaymaya gider, Oslo’da şehir hayatından kaçmak için seyahat etmenize gerek yok!

albüm alışverişi için

Kesinlikle Tiger Records ve Big Dipper.

kıyafet alışverişi için

Harika vintage kıyafetler için Grünerløkka‘da Markveien yokuşunun başından sonuna kadar yürüyün. Sayamayacağınız kadar fazla vintage mağaza var. Normal alışveriş yapmak isterseniz ve Karl Johan’ın kalabalığından kaçmak isterseniz de, Bogstadveien’de Majorstuen‘e doğru gitmelisiniz. Norveç Kraliyet Sarayı’nın hemen arkasında, üzerinde her türlü dükkan bulunan bir sokak.

ilham için

Konserlere gitmeyi, barlarda yeni insanlarla tanışmayı tercih ederim ya da film uzmanları için özel olan Cinemateket‘te özel bir etkinlik yakalamaya çalışın. Ayrıca Vigeland parkı da tek bir sanatçı tarafından hazırlanmış dünyanın en büyük heykel parkı. Harika!

uyku için

Bir arkadaşta kalın 🙂

en iyi manzara

Holmenkollen Atlama Rampası, en iyi şehir manzarasına sahip.

en sevdiğin yerel mekan

Sandvika’da Tanken‘de takılmayı çok seviyorum. Plak şirketinden tüm arkadaşlarımın takıldığı bir mekan. Şehir merkezinden trenle 10 dakika uzaklıkta. Stüdyolar, prova odaları, konser salonu, plak şirketleri için ofisler, fotoğrafçılar, tasarımcılar gibi bir çok farklı oluşumun bir arada bulunduğu bir kolektif. Buna benzer başka bir yer görmedim!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir