İstanbul’da İzlandik Konser Haftası

2016’da Fallulah, Sleep Party People gibi birçok Nordik grup ve sanatçı bizlerle olacak fakat önümüzdeki bir hafta var ki 3 gün boyunca her akşam bir Nordik konser var. Hem de gerçekleşecek tüm konserler İzlanda’dan gelen grupların konserleri. Amiina, múm ve Bang Gang 17-18-19 Şubat akşamları İstanbul’un farklı mekanlarında bizimle olacak.

Amiina / 17 Şubat / Babylon Bomonti

İzlandalı ambient-folk orkestrası Amiina bir kez daha Babylon’da ahaliyle buluşuyor.

Hildur Ársælsdóttir, Edda Rún Ólafsdóttir, Maria Huld Markan Sigfúsdóttir, Sólrún Sumarliðadótt, Magnús Trygvason Eliassen ve Kippi Kaninus’dan oluşan 6 kişilik kadro, sahnede yaylılardan tuşlulara kadar birçok enstrümana yer veriyor. İzlandalı post-rock grubu Sigur Rós’un performanslarına eşlik ederek adlarından söz ettiren Amiina, 2004’te yayınladıkları “Animamina” EP’leri ile bağımsız projelerine imzalarını attı. 2007 yılında kendi plak şirketleri Bláskjár etiketiyle yayınladıkları çıkış albümleri “Kurr”la tüm dünyada tanınan grup 2009’da “Re Mionore” EP’sini ve 2010’da adından çok fazla söz ettiren “Puzzle” albümlerini yayınladı. Amiina ile Babylon’da minimalistik folk dokunuşları ve çağdaş klasik müzik esintilerini bir arada getirecekleri gecede kuzey rüzgarları estirecek.

Kaynak ve daha fazla bilgi: babylon.com.tr

múm / 17-18 Şubat / Salon IKSV

İzlandalı grup múm’un kurucuları Gunnar Örn Tynes ve Örvar Smárason yeni bir proje ile Salon’a, büyülü iki gece yaşatmaya geliyor. 1998’de kurularak Sigur Rós ve Animal Collective gibi kült gruplar arasına girmeyi başarmış múm, Nordik kültüre yakın hissedenlerin en büyük ilham kaynaklarından birine dönüştü. Grubun kurucuları Gunnar Örn Tynes ve Örvar Smárason’ın avangart melodilerine 1930 yapımı sessiz film Menschen am Sonntag / People On Sunday’in eşlik edeceği konser 17 Şubat Çarşamba ve 18 Şubat Perşembe akşamları iki gece üst üste Salon’da olacak.

Elektronik Sessiz film projesi hakkında daha detaylı bilgi için burayı tıklayın

Kaynak ve daha fazla bilgi: saloniksv.com

Bang Gang / 19 Şubat / Salon IKSV

İzlandalı trip-hop/ melodik pop grubu olan Bang Gang, 19 Şubat akşamı İstanbul’da Salon IKSV sahnesinde olacak. Grubun kurucusu ve aynı zamanda yaratıcı beyni olan Reykjavikli sanatçı Barði Jóhannsson, 2015’te çıkardıkları ve The Wolves Are Whispering adını verdikleri dördüncü albümlerinden ise oldukça memnun. Ayrıca albümde İzlandalı Samaris grubundan tanıdığımız isimler de var!

Kaynak ve daha fazla bilgi: saloniksv.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir