Müzik Tadımı – Beatballs

İsveç – Stockholm Hyper Island‘dan birkaç öğrencinin birlikte geliştirdiği ve Kickstarter‘da bağış toplarken başarısız olan Beatballs projesi, dinlediğiniz müziği tatma olanağı tanıyan bir proje.

Beatballs, seçilen müziği popülerliğinden, içerdiği seslere kadar bir çok farklı kategoride inceleyip, bu verileri özenle köfte yapımında kullanılan malzemelere dönüştürüyor.

Örneğin Nordik Simit‘de en çok beğenilenler arasında yer alan Röyksopp‘u ele alırsak Skulls parçası için karşımıza şöyle bir köfte çıkıyor;

Röyksopp Skulls Köftesi

İçindekiler;
500 gram kıyma,
1 yumurta,
100 ml parçalanmış ekmek
100 ml süt
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz zencefil
2 çay kaşığı bal
Yarım soğan
3 çay kaşığı kızılcık
highres2

Kızılcıklı köfte nasıl olur bilemeyiz ama eğer üstteki köfte tarifini uygulayarak köfte yaparsanız, yorumlarınızı bekliyoruz. Ayrıca, doğruluğunu test etmek için bir Müslüm Gürses parçası seçerseniz, karşınıza gerçekten bol acılı köfte çıkıyor.

Peki bu adamlar ne için para toplamak istemişler? Beatballizer, aşağıdaki videoda da görebileceğimiz gibi otomatik köfte yapma makinesinin, her eve girebilsin diye küçük versiyonunu yapmak istiyorlar. Bu nedenle de Kickstarter’dan toplam 350,000 $ bağış toplamaya çalışıp, 9000$ ile evlerine dönmüşler.

Hem süreci daha iyi anlamamız, hem de projenin reklamı olsun diye Happy parçası üzerinden sistemin nasıl işlediğini de anlatmışlar. Umarız şarkı kadar köftesi de her yerde karşımıza çıkarak bizlere kusma hissi verdirmez.

225c7155fd9754cf51a326a4d3b7476e

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir