2Ø14 Norveç: The Inevitable End

Running to the Sea ve Something in My Heart ile ayak seslerini uzaktan uzaktan duyup çok heyecanlandığımız, daha sonra sürpriz bir şekilde Robyn ile Do It Again mini albümünü yayınlayınca yeni albüm için sabırsızlıkla gün saydığımız Röyksopp, The Inevitable End adında ve esrarengiz bir şekilde bu formattaki son albümlerini 29 Eylül 2014’de yayınladılar. The Invitable End tanıtım sitesi üzerinden ” If you want to ride wide us” mottosu ile belirli aralıkta tüm albümün şarkılarını yayınlayan Röyksopp albümü “karanlık bir enerji” olarak tanımlarken, Robyn ise albüm hakkında ” Albüm melankolik bir havaya sahip ama soğuk değil aksine sıcak ” diyor.

Robyn ile çıktıkları turneden görüntülerden oluşan ilk müzik videosu daha önce mini albümde farklı versiyonunu dinlediğimiz Monument parçasına geldi

Albüm tanıtımı için Reddit üzerinden soru-cevap yapan ikiliye, kendi tarzlarını bozdukları üzerine bir çok eleştiri gelse de, eski hayranlarından çok büyük bir kitle bu yeni sesleri daha çok sevdiğini belirtiyor. Röyksopp ise eskiden gelen müzik tarzlarını değiştirmediklerini, sadece üstüne yeni bir şeyler eklediklerini savunuyor.

Bu soru-cevap sırasında Susanne Sundfør ile yeni çalışmaların devam edeceği, müzik yapmaya devam edecekleri gibi soruların da yanıtlarını almış olduk.

Albümün bir diğer en çok sevilen parçası da Sordid Affair, ayrıca bu şarkı ikilinin kendilerini en iyi biçimde yansıttıkları önemli şarkılardan sayılıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir