Fotoğraf: Nicolay Woldsdal

Small Boy – All My Friends

Norveç’in The Smiths şubesi olarak daha önce tanıttığımız Oslo merkezli Small Boy neredeyse iki senenin üzerine ilk teklilerini dinleyiciyle buluşturdu. Şahsi olarak benim favori Norveçli grubum diye tanıttığım Small Boy “All My Friends” adlı teklisiyle beni hayal kırıklığına uğratmadı. 2022 yılında yayımladıkları “Wail” adlı EP’den sonra grubun ilk işi olan tekli yine bizi Small Boy’un hayalperest dünyasına davet ediyor.

Telefon ışığıyla uyanmayı, sarılmanın önemini, gezegenimizin tamamen yok olmasına doğru durdurulamaz yürüyüşü anlatan şarkılar yazdığını söyleyen grup çağımızın güzelliklerini ve endişelerini ses evrenine konu ediniyor. The Smiths’in Palace buluşmuş gibi düşünün, arka masada ise George Jones ve Wilco oturuyor. İşte Small Boy tam olarak bu ilhamları bir potada eriterek ses manzarası oluşturuyor. Zaman zaman disko ve funk tınılarını da ekleyerek eklektik bir ses elde ediyor.

Daniel Lien’in hem melankolik hem de umut dolu vokalleri ise sizi anında Small Boy’un ses evrenine hayran bırakıyor. “All My Friends” adlı tekli özellikle arkadaşlarınızla ve onların yapabildikleri tüm tuhaf şeylerle gurur duymanızı anlatırken arka planda zamanın tükendiğini hatırlatıyor.

Aynı zamanda arkadaşlarından uzakta başka şehirde yaşayan ve aynı zamanda nostaljik bir şekilde güzel anıları düşündürüyor. Small Boy’un sonbaharda yayımlayacağı yeni EP/albümü için ise şimdiden inanılmaz heyecanlıyım!

Small Boy’u daha önce keşfetmediyseniz ise daha önce yayımladıkları tüm parçaları radarınıza almanızı tavsiye ederim. Ben favori üç parçam şöyle: “Bobby Go Home”, “Sara Girl” ve “Why Am I Leaving”.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir