GalataPerform Yeni Metin Tiyatro Festivali’nde İskandinav Etkisi

GalataPerform Yeni Metin Tiyatro Festivali‘ni 2012 yılından bu yana düzenliyor. Festival, yeni oyun yazarlarını keşfetmeyi ve tiyatroda yenilikçi, özgün, cesur bir alan açmayı hedefliyor. Yeni Metin Tiyatro Festivali bu sene 12. kez 24 Kasım – 4 Aralık tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Festival, uluslararası yapının altını çizerek “Sınırlar Ötesi Tiyatro” kapsamında Türk yazar ve yönetmenlerle yurt dışından gelen sanatçıları buluşturuyor.Söyleşiler, yeni oyunlar, performanslar, atölyeler ve okuma tiyatrolarının olduğu festival, yeni tartışmalar ve fikir alışverişlerini kapsayıp uluslararası tiyatro sahnelerini birbirine bağlıyor.

GalataPerform Yeni Metin Tiyatro Festivali'nde yer alacak konuklar
Kristofer Blindheim, Malin Axelsson, Tue Biering, Marie Bjorn

Festival’e Norveç, İsveç ve Danimarka’dan uluslararası yazar ve yönetmenler geliyor. Norveç’ten Kristofer Blindheim, İsveç’ten Malin Axelsson, Danimarka’dan Tue Biering ve Marie Bjorn. Konuklar ‘Nordik Fokus’ teması kapsamında 1-2-3 Aralık’ta çeşitli mekânlarda olacaklar. Etkinliklerin tümü ücretsiz ve bazılarına önceden kayıt yaptırmak gerekiyor.

GalataPerform Yeni Metin Tiyatro Festivali Danimarka Büyükelçiliği, Danimarka Konsolosluğu, Danimarka Kültür Enstitüsü, Danimarka Dışişleri Bakanlığı, Danimarka Kültür Bakanlığı, Norveç Büyükelçiliği, İsveç Başkonsolosluğu ve İsveç Sanat Konseyi tarafından da desteklenmektedir.

Festival programı hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir