Haftalık Keşif

Nordik Simit’in Haftalık Keşif’inde bu hafta geleneksel halk müziği ile modern rockı birleştirenlerden genç yaşta caz yapanlara kadar birçok isim var!

Cupid Girl- I Drop Everything

Şarkıcı ve söz yazarı Julie Engelsviken sahne adıyla Cupid Girl, yeni teklisi ‘I Drop Everyting‘i dinleyici ile buluşturdu. 2023’ün başlarında Oslo’daki stüdyosuna giren Cupid Girl indie, pop ve rock türlerini kapsayan gitar odaklı şarkılarında bir ilişkideki yalnızlık ve hayal kırıklığı ile insanlara açılmaya ve tekrar sevmeye cesaret ettiğimizde kendimizi bulmanın güzelliğini keşfetmek konularından bahsediyor.

MÍO-Ingen tid å miste

Norveçli grup MÍO, bu yılın sonlarına doğru yayınlayacakları ilk albümlerinin başlık parçası ‘ Ingen tid å miste‘yi yayınladı. MÍO‘nun müziğine mükemmel bir giriş niteliğinde olan şarkı, grubun geleneksel halk müziğini modern rock unsurlarıyla harmanlama becerisini mükemmel bir şekilde ortaya çıkarıyor. Grup şarkılarının, yazar Ingvar Ambjornsen‘in dünyaca ünlü Beyond the Great Indoorskitap serisinden Elling karakterine bir saygı duruşu niteliğinde olduğunu da belirtiyor.

Jacob Frohde- Let Me Talk

Stockholm çıkışlı Jacob Frohde, çocukluğundan beri müziği hayatının merkezine almış şarkıcı ve söz yazarı olarak karşımıza çıkıyor. 11 yaşındayken ‘Got Talent’ın İsveç versiyonuyla tüm ulusunu büyüleyen ve finallere kadar yükselen Jacob, 2019 yılında çıkardığı Cigarettes for Minors şarkısı ile de milyonlarca dinleniyor. Şarkıcı, iki yıllık aradan sonra çıkardığı yeni teklisi ‘Let Me Talk‘ ile de ilişkilerden bahsediyor.

Noura Bechiri- Jupiter

Stockholm, İsveç’te yaşayan 19 yaşında bir caz vokalisti ve söz yazarı olan Noura Bechiri, küçük yaşlardan itibaren şarkı sözü yazıyor ve şarkı söylüyor. Son yıllarda sesinin gerçeğini bulduğunu hisseden Noura, bu yıl müzik okulundan mezun oluyor. Sözlerini kendisinin yazdığı Jupiter, Noura’nın hem çıkış şarkısı hem de yakında çıkacak olan ilk EP’sinin ilk teklisi olarak karşımıza çıkıyor. Şarkıcı, modern caz şarkılarını İsveççe yazıyor ve daha fazla gencin caz müziği ile tanışma fırsatı bulmasını istiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir