Haftalık Keşif

Nordik Simit’in Haftalık Keşif’inde bu hafta 60’lar ve 80’lerden ilham alan sanatçılardan ilhamını bulmak için şehir dışına taşınanlara kadar birçok isim var.

Talking Flowers – Storytelling

Malmö çıkışlı Astrid Lagerstedt sahne adıyla Talking Flowers, 2021 yılında ilk teklisi Talking Flowers ile müzik hayatına başlıyor. Eğlenceli ve çok katmanlı psychedelic sentezleyiciler Astrid’in büyüleyici sesiyle buluşuyor ve dinleyiciye aynı anda hem korkutucu hem de çekici gelen müthiş bir dinleme zevki sunuyor. Yeni çıkan çift teklisi Storytelling ile müzik hayatına devam eden Astrid, şarkıları için “hem şarkı yazma hem de kayıt teknikleri söz konusu olduğunda 60’lardan ilham alıyorum’’ diyor.

MALKA- Flashlight

Söz yazarı, öğretim görevlisi, yapımcı ve kolektif lider Tamara Schlesinger, sahne adıyla MALKA,  tamamen kendi ürettiği ve çaldığı yeni plak ve yeni soundu ile geri dönüyor. MALKA, yeni teklisi ‘Flashlight’ ile dinleyiciye yakında çıkaracak olan albümünden ilk tadı sunuyor. Synth ağırlıklı, karamsar ama canlandırıcı Flashlight, kaybolmuş hissetme ve hayatla mücadele etme hakkında bir şarkı.

Lotte- Forever

Akustik şarkıları ile Norveç müzik sahnesinde ismini duyuran Lotte, kışın çıkan bir yaz şarkısı kadar ender bulunan ‘Forever’ ile yavaş yavaş yeni bir sezona doğru yol aldığımızı hatırlatıyor. Kendini bulmak için şehir dışına taşınan Lotte yeni teklisi için “Sonsuza kadar uzun yaz günlerini özleyen bizler için. Sabahları balkonda içilen kahveleri ve kumlu bir plajda geçirdiğimiz sıcak geceleri aklıma getiriyor…’’ diyor.

Pikes- Play!

Sanatçı, söz yazarı ve yapımcı Christoffer Ling, iki yıldan fazla bir süredir Pikes sahne adıyla müziklerini yayınlıyor.  Kurallar ve normlarla tanımlanan bir varoluşu kabul etmeyen Pikes; 80’lerdeki synthlerden, samplelardan, davullardan ve büyük orkestra seslerinin pop ve film partisyonları arasında sınır oluşturan bir seslerden ilham alıyor. Yeni teklisi ‘Play!’ ise yakında çıkacak olan ‘Yuppie’ albümünde yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir