Haftalık Keşif

Nordik Simit’in Haftalık Keşif’inde bu hafta, ilk ikili albümlerini yapanlardan depresyon sonrası ilk şarkısını çıkaranlara kadar birçok isim var!

Kjetil Mulelid & Siril Malmedal Hauge-
Blues and Bells

Son yıllarda Norveç müzik sahnesinde kendilerini duyuran vokalist Siril Malmedal Hauge ve piyanist Kjetil Mulid, ilk ikili albümleri Blues and Bells’i dinleyici ile buluşturdu. “Blues and Bells” orijinal şarkıların ve diğer sanatçıların ikiliye ilham vermiş tanınmış şarkılarının coverlardan oluşuyor. Hauge’nin etkileyici sesi ve Kjetil’in ayrıntılı ve dinamik piyanosuyla birleşen akılda kalıcı müzikleri ile albüm dinleyiciyi kendi müzikal evrenlerine götürüyor.

Raindear- Majestically Mad

İsveçli şarkıcı ve söz yazarı Raindear, heyecanla beklediğimiz yeni albümü ‘Majestically Mad’i geçtiğimiz günlerde yayınladı. Umut verici bir bakış açısıyla “kıyamet, varoluş ve zihinsel istikrarsızlık” temalı albüm, gösterişli bir karanlığı da temsil ediyor. 8 şarkıdan oluşan ‘Majestically Mad’ aynı zamanda özgür kaldığımız veya coşkuya kapılıp yaşadığımızı hissettiğimiz küçük anlarımızdaki duygulara ve anlara da odaklanıyor.

Moyka- Rear View

İlk albümü The Revelations of Love‘ı 2021’de yayınladıktan sonra şarkıcı Moyka geri dönüyor ve yeni müzik dönemini başlatıyor. ‘Birinin hayatının içine yarım yamalak girdiğiniz, küçümsenmiş hissetmeyi kabul ettiğiniz ve kendinizi ‘’sorun değil’’ diye ikna ettiğiniz bir ilişki hakkında olan Rear View, elektronik müzikte alışkın olduğumuz güçlü synthleri ve hayatlarımızdan kesitler bulabileceğimiz sözlerden oluşuyor.

Vaarin- Angel

Geçtiğimiz aylarda yayınladığı çarpıcı “Dark Matter” ve “There’s You” teklilerinin ardından Vaarin, yılın üçüncü şarkısı duygusal “Angel” ı yayınlıyor. Vaarin, yeni teklisi için “Angel, albümün enerjik olanı. Melankolik ve kederli olduğu kadar öforik olduğu için bir ikilik taşıyor. Şarkının ses ortamı acıyı ama aynı zamanda neşeyi, nostaljiyi ve sıcaklığı da temsil ediyor. ” diyor.

Keyifli dinlemeler!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir