Haftalık Keşif

Nordik Simit’in Haftalık Keşif’inde bu hafta felsefeden, duygularından ve içsel diyaloglarından ilham alan şarkıcılar var!

SKAAR- Get Him Away From Me

Stord adasının büyüleyici manzarasında büyüyen SKAAR, daha önce yaşadığı bir olaydan esinlenerek yazdığı yeni şarkısı Get Him Away From Me’yi geçtiğimiz aylarda yayınlamıştı. Şimdi ise şarkının akustik versiyonu ile bizlerle. SKAAR şarkı için ‘’Duygularıma güvenmek ve kendimi ciddiye almak için kendimi cesaretlendirmek için yazdığım bir şarkı.  Şarkıyla insanları kendilerine daha fazla güvenmeye teşvik etmeyi umuyorum.” diyor.

Asa- Täytyy mennä metsään

Finlandiya çıkışlı rapçi Asa, ilk solo albümünü 2001’de yaptı ve ikinci albümü ile Finlandiya listelerinde üst sıralara yükseldi. Albümlerinde kullandığı geniş bir enstrümantalist kadrosu, derin felsefi ve müzikal açıdan geniş kapsamlı albümleri ile Fin listelerinde üst sıralara çıkan Asa, şimdi ise yeni albümü ‘Täytyy mennä metsään’ i dinleyici ile buluşturdu.

caaaaseyyyy- innerdialogue

İlk teklisini geçtiğimiz yıl yayınlayan caaaaseeyyyy, uzun zamandır üzerinde çalıştığı şarkılardan oluşan ilk albümü ‘innerdialogue’u yayınladı.  Sanatçı, uzun bir süre üzerinde çalıştığı ve sonunda cesaretini toplayıp yayınladığı albümünde içsel diyaloglarından ve geçmişine ait duygulardan bahsediyor. Albümün, sakin ve uzun bir araba yolculuğunda güzel bir eşlikçi olabileceğini düşünüyoruz.

Daniel Leggs- ticket home

Bu yıl içerisinde yayınladığı ‘Crutches’ şarkısı viral olan Daniel Leggs şarkılarında hayali evcil kertenkelesinin bakış açısıyla hayallerinin kaçış hikâyesini anlatıyor. Konser eğitimi almış bir piyanist olarak büyüyen şarkıcı günlük hayatında utangaç olduğunu ve kendini ifade edebilmenin tek yolunun müziği olduğunu belirtiyor. Daniel’in sakin sesi ve piyano melodilerinden oluşan yeni teklisi ‘ticket home’ ise geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir