Haftalık Keşif

Nordik Simit’in Haftalık Keşif’i bu hafta yeni yılın hüzünlü yanından baskılardan doğan güce odaklananlara kadar birçok şarkıyı konuk ediyor.

Boys and Ivy- boys dont cry

Stockholm merkezli İsveç/Kanada indiepop ikilisi Boys and Ivy, genç bir masumiyet ve korkusuzluğu her şarkı için daha kasvetli bir gerçekliğe dönüştürdüğü ilk albümleri “Touch and Go”dan sonra yayınladıkları ikinci ve yeni teklisi ‘boys dont cry’ ile sınırlarını biraz daha zorladıklarını belirtiyor.

Ellen Krauss- This Time of Year

İsveçli sanatçı Ellen Krauss, kendini kaybolmuş ve köksüz hissedenlerden ilham alan ve Noel’in çevremizdeki insanları çok farklı şekillerde etkilediğini hatırlatan teklisi ‘This Time of Year‘ için ”’Teyzemin bakış açısıyla yazdığım bir şarkı. O gerçekten benim teyzem değil ama artık kendi ailesi olmadığı için her zaman ailemdeydi. Kaybettiklerini hatırlattığı ve benim için çok dokunaklı olduğu için Noel her zaman zor bir zamandır.’ diyor.

LOVIS- Påväg hem

Melankoli, hüzün, hayal kırıklığı ve mutluluk arasında kendi müziğini yapan LOVIS, Juniregnet , Bära dig ve Talk to me’den sonra sonra dördüncü teklisi Påväg hem‘i yayınladı. Påväg hem, havadar sentezlerden oluşuyor ve güzel bir piyano aranjmanı ile renkleniyor. Tekli, arabada giderken dinlenecek ve dinledikçe daha da iyi hissettirecek bir özelliğe sahip.

Spring & I- Believe Me

Kopenhag merkezli bağımsız elektronik ikilisi Spring & I, 2023’te yayınlacakları EP’nin baş parçası olan teklileri ‘Believe Me’ ile yeni yıla hazır. 2017′ de Ditte Angelo ve Marie Friis tarafından kurulan grup ‘Believe Me‘ için ‘Şarkı, eşitsiz, katı güç yapılarına sahip bir toplumda yaşarken bir kadın olarak baskı altına aldığınız kontrolün bir kısmını geri almaya yönelik güçlü bir ihtiyaçtan doğdu. Şarkı neredeyse kendi kendini yazdı, kefaret kazanma dürtüsünü özetliyor ve gelecek daha fazla yeni parçanın tonunu belirliyor.’ diyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir