Fotoğraf: George Grigoriadis

Video Premier: Peter Åberg- Tyst

Peter Åberg, 11 Kasım’da çıkaracağı EP’sinde yer alacak ‘Tyst’ teklisine ait videonun ilk gösterimi ile Nordik Simit’te!

Peter Åberg, 2022 başlarında yayınladığı ‘Ouvertyr’ EPsi ve ‘Hem’ teklisinden sonra 13 Ekim’de ‘Tyst’ teklisini dinleyici ile buluşturdu. Şimdi ise yeni teklisi ‘Tyst’in müzik videosunun ilk gösterimi ile Nordik Simit’te!

21 yaşındaki Peter Åberg, İsveç indie pop sahnesinde çok umut verici genç bir sanatçı ve söz yazarı. Peter, hayatının her köşesinde müzikle uğraştı ve geçen yıl İsveç’in gençler için en büyük müzik yarışması olan Imagine Sweden 2021’in galibi oldu.

Sanatçı geçtiğimiz bahar yayınladığı ‘Ouvertyr’ EP’si ile kendine özgü müzik dünyasını dinleyici ile buluşturdu. Dostluk, özeleştiri, güç, umut ve hüzün gibi temaları içeren albümde nerdeyse her enstrümanının sesi duyuluyor. Dinleyiciyi kucakladığı organik bir ses düzenine sahip gerçek bir indie pop olan albüm, Sveriges Radio P3, Popmani ve HYMN’i de dahil olmak üzere İsveç müzik medyası tarafından oldukça beğenildi.

Peter Åberg yeni teklisi ‘Tyst’ için;
Yalnız hissettiğinizde, hissettiğiniz boşluğu doldurabilecek ve o sessizliği canlandırabilecek çok az şey vardır. Hoparlörleri son sese getirseniz veya yüksek bir çığlık atsanız bile, kafanızdaki sessizlik muhtemelen kalacaktır.
‘Tyst’ şarkısı bu yalnızlığı anlatıyor. Şarkıyı, birisi için sessizliği boğan ve boşluğu ortadan kaldıran şey olabileceğini umarak yazdım
.” diyor.

‘Tyst‘ in müzik videosunu ilk defa Nordik Simit üzerinden izleyebilirsiniz.

Tyst’ şarkısının sözleri Peter Åberg tarafından yazıldı ve Jakob Lindell ile yapıldı. Şarkının klibi ise Peter Åberg ve Oskar Åttling işbirliyle ortaya çıkarıldı. Şarkı, bu yaz yayınlanan ‘Hem’ teklisi ile birlikte ‘Massa vackra ord’ adlı EP’de yer alacak. ‘Massa vackra ord‘ EP’si ise 11 Kasım’da dinleyici ile buluşacak.

Spotify’da Peter Åberg:

Peter Åberg hakkındaki diğer gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

Keyifli dinlemeler!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir