Haftalık Keşif

Nordik Simit’in Haftalık Keşif’inde bu hafta, ilk EP’sini yayınlayanlardan tamamı kadın emeği olan albümlerin sahiplerine kadar birçok isim var!

Mia Berg- Sleepwalker at noon

Geçmiş deneyimler ve şimdiki duygular arasındaki noktaları büyük bir derinlik ve netlikle birleştiren Mia Berg, son 2 yıldır Sleepwalker at noon üzerinde çalışıyor. Mia albüm için “Benim için albüm navigasyonla ilgili, ileriye gidip geriye bakmak ve hayatın bize sunduğu karmaşıklığı anlamaya çalışmak. Kendi hikayelerimde veya başka birinin hikayelerinde anlatılan anılar ve yansımalardan oluşan bir gelgit dalgası.’ diyor.

SHEARS – Superhues

SHEARS, Superhues için “Bu benim kendi ürettiğim ilk çalışmam ve hislerimi yansıtmak için bas, synth, davul kullanarak sesimi ve kişiliğimi kelimelerden daha fazlasıyla anlatacak şekilde çalışmayı çok sevdim.’ diyor. Superhues‘daki dört şarkının tamamı SHEARS tarafından yazıldı ve üretildi. Ayrıca şarkıların mix ve mastering’i de yine kadınlar tarafından yapıldı!

Anaïs – For the Night

Kongolu-Danimarkalı şarkıcı Anaïs, Haziran ayında çıkan ilk single’ı “Take My Picture“ı ile büyük beğeni topladı. Hayattaki duyguları gerçekten tadanlar için şarkı yazdığını söyleyen sanatçı ‘For The Night’ teklisi için “Şarkı, bir süredir çıktığınız kişinin sizi iddia ettiği gibi gerçekten sevmediğini anlamakla ilgili” diyor.

Bikelane- Wind-Ups

Oslo merkezli indie rock grubu Bikelane, ara ara yaptıkları teklilerden ve yoğun konserlerden sonra ilk EP’leri Wind- Ups‘ı yayınladı. Akılda kalıcı gitar melodileri ve nakaratlara sahip dört şarkı bazı yerlerde tempoyu artırırken zaman zaman da sakince ilerliyor. Enough is Enough ise albümün odak parçası olarak öne çıkıyor. Bikelane milenyum sonrası rock geleneği içinde nasıl müzik yapılacağını bilen, dışavurumcu yaratıcılıkla karakterize bir grup!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir