Haftalık Keşif

Bu hafta Nordik Simit’in Haftalık Keşif ‘inde dans ederken birden yazılan şarkılardan aşk yaşarken beslenilen sadist duyguları içeren şarkıların sahiplerine kadar birçok isim var.

Peter Åberg- Tyst

Tyst, multi-enstrümentalist ve söz yazarı olan Peter Åberg’in yakında yayınlayacağı EPMassa vackra ord’da yer alacak ikinci şarkı. Dostluk, özeleştiri, güç, umut ve hüzün gibi temaları işleyen şarkı birçok enstrümanı içermesi ile de gerçek bir indie pop şarkısı. Peter Åberg aynı zamanda Imagine Sweden 2021 birincisi!

Angermund ft Silja Sol – Perler for svin

2021 sonbaharında yapılan görüşmelerden sonra Silja ve Angermund Bergen kasabında bir stüdyoda buluşuyor. Bir anda yazılan ‘Perler for svin’ Silja’nın güzel sesi ve Angermund’un ekipmanları ile birleşiyor ve sizi yerinizden kaldırıp ritmine kaptırmaya geliyor.

AMUNDA- Mess Me Up

2022’nin son teklisi olarak yayınladığı ‘Mess Me Up‘ parçasının biraz sadistçe olduğunu belirten AMUNDA, ”Şarkı, seni asla istediğin gibi sevmeyecek ve sana istediğini vermeyecek biriyle birlikte olmanızı anlatıyor. Bunun size iyi gelmediğini bile bile durmak istememeniz ve dibe vurduğunuzda hissettirdiği duyguyu sevmenizle ilgili.” diyor.

Hippopotamus – Horse Race

Bir ilişkinin çeşitli aşamalarını tematik olarak işleyen Horse Race’te aşkın 3 ayrı aşamasını da dinliyoruz. 1. ani ve tutkulu aşk, 2. Gerçekler kapıyı çaldığında yaşanan durgunluk ve tartışmalar, 3. Benzerliklerden çok farklılıklara dayalı kabullenme, bakış açısı ve sevgi. Şarkı aynı zamanda, Rama Lama Family Club adlı yepyeni bir single serisinin ilk parçası.

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir