Haftalık Keşif

Bu hafta Nordik Simit’in Haftalık Keşif ‘i sıra dışı sesler ve gürültülü gitar ritimlerinden büyük orkestralara kadar birçok ismi keşfediyor!

Rebebe- Prozac

Beklenmedik tonlar arasında gezen Rebebe kendine has yorumu ile yeni teklisi Prozac’ı yayınladı. Girişinden itibaren dikkatinizi çekmeyi başaran şarkı, birbirini karşılıklı olarak sömürmeye dayalı bir ilişki içinde olmakla ilgili. Rebebe, Prozac için ‘’Hayat senin ama her nedense hiçbir şeyi değiştirmek istemiyorsun…  Gerçek şu ki ilişkideki iki kişi için de bu bir ihtiyaç; bencil bir gereklilik.’’ diyor.

Melby – Hammers

Bir gök gürültüsü ile başlayan şarkı ilerledikçe hafif ve neşeli bir indie rock’a dönüşüyor. Gitarist Are Engen Steinsholm, yeni teklilerini memleketine atfediyor. ‘Hammers, memleketimin anısı için yaptığımız çağrışımsal, özgürce akan bir yolculuğu simgeliyor. Muhteşem manzaralara sahip Kuzey Norveç’te küçük bir yer ve oraya aitsen sıcak, değilsen sert olan bir topluluğun olduğu memleketime…

Mary Anne’s Polar Rig- Summer Girl

İlk albümleri ‘Makes You Happy’ 2021’de yayınlanan Mary Anne’s Polar Rig, tarzlarını slacker rock ve fuzz pop arasında bir yerlerde olarak tanımlıyor. Grup ilk albümlerinden sonra yayınladığı tekli ‘Summer Girl’ ile geri döndü. Gürültülü, enerjik ritimleri ve gitar melodilerinin yoğun olduğu ‘Summer Girl’ bizlere Weezer ve The Breeders gibi 90’ların klasik gruplarını hatırlatıyor.

Rural Tapes- Arkestra Piece for Hard-Working Ants

Rural Tapes, Norveçli sanatçı Arne Kjelsrud Mathisen’in sahne adı. Sanatçı, geçtiğimiz ay yayınladığı şarkısı ‘Arkestra Piece For Hard-Working Ants’ için ‘’Caz, indie, çağdaş klasik müzik ve psişik rock alanlarında inanılmaz yetenekli olan müzisyenlerden oluşan büyük bir orkestra, şarkıya çok büyük katkıda bulunuyor. Müzikteki yoğunluğun karınca yuvasındaki aktiviteyle mükemmel bir uyum sağlayacağını düşündüğüm için de şarkının ismini böyle düşündüm.’’ diyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlara da bakın