Fotoğraf: Bjørn Ànte Røe

Sara Fjeldvær – Best Love

Güçlü sesi ile kendine hayran bırakan Sara Fjeldvær, 2021 yılında yayınladığı ilk albümünün ardından Best Love adlı EP’si ile geri döndü.

Norveç‘in kuzeybatı kıyısındaki küçük Hitra adasında müzik aletleriyle dolu bir evde büyüyen Sara Fjeldvær’ın müzikle ilgilenmesi kaçınılmaz olmuş. Doğanın kendisini ve hiç bitmeyen yaratıcılığını etkilediğini belirten Sara, 2021 yılında çıkan Sara Fjeldvær albümünden sonra geçtiğimiz günlerde Best Love adlı EP’sini yayınlandı.

Sara, 16 yaşında müzik eğitimi almak için Trondheim’a taşınıyor. Burada keşfettiği Led Zeppelin, Bob Dylan ve The Who gibi efsaneler sayesinde klasik şarkı söyleme eğitiminin yanında sesini daha da geliştiriyor. Caz eğitimine devam eden Sara, doğaçlama müziğin ifadeleriyle geleneksel şarkı söyleme yeteneklerini harmanlayarak şarkı yazarlığı ve müzik evrenini daha da genişletiyor. İlk albümü Sara Fjeldvær ile bir müzisyen ve şarkıcı olarak yolculuğuna başlayan Sara, yeni EP’si Best Love ile şarkı yazarlığını ve sesini odak noktası haline getiriyor.

‘Kendime istediğimi (ki bu biriyle birlikte olmak) değil, ihtiyacım olduğunu düşündüğüm şeyi (ki bu kendi başıma olmak) vermekle ilgili şarkı söylüyorum. Sahip olduğum her türlü bağımlılığın zamanımı, gençliğimi, aşkımı ve hayatımı nasıl yuttuğunu düşünerek şarkılarımı havaya uçuruyorum.’
Sara Fjeldvær

Sara’nın ‘Son zamanlarda yazdığım, hala oldukça taze ve bana yakın hissettiren bir buket aşk şarkısı’ diye nitelendirdiği Best Love, 5 adet şarkıdan oluşuyor. EP’nin öne çıkan parçası ise Sara’nın güçlü sesinin görkemli enstrümanlarla birleştiği “Don’t Come Around“. Sara şarkı için “Birini sevmek bir bağımlılığa dönüşünce kendimde bulduğum bazı kalıpları kelimelere dökebildim. Şarkı, birini sevmek istemek ama buna ihtiyaç duymamakla ilgili.’ diyor.

Sara Fjeldvær’ın sesini dinlemek, bir virtüözün enstrümanını dinlemek gibi! Biz sesinin büyüsüne kapıldık ve favorilerimize ekledik!

Keyifli dinlemeler.

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir