Keşif: Lust for Youth

Keşif: Lust for Youth

21. yüzyıl için synth pop’u güncelleyen en iyi eylemlerden biri olan Lust for Youth, ham, buzlu D.I.Y. İsveçli elektronik müzisyeni Hannes Norrvide’in daha fazla üye eklemeden ve müziklerini cilalamadan önceki projesi. 2011’deki “Solar Flare” gibi ilk albümlerde, Norrvide, eziyetli darkwave, minimal elektronik ve sert gürültüyle sınırlanan gotik ritimleri bir araya getirdi, ancak 2013’ün “Perfect View” zamanında projenin sesine daha fazla melodi ve yapı sızdı. Lust for Youth’un dönüşümü, 2014’ün çığır açan “International” ve 2019’un kendi adını taşıyan albümünde devam etti ve her ikisi de Depeche Mode ve New Order damarlarında kalbi kırık ama dans edilebilir şarkılar sundu.

Lust for Youth 2009’da İsveç‘in Göteborg kentinde Norrvide’ın arkadaşlarının bir punk grubu kurduğu ortak bir mekân/uygulama alanında başladı. Gruba katılmak istedi ama sadece oyuncak bir klavyesi olduğu için kendi müzik yapmayı tercih etti. 2011’de, Norrvide Lust for Youth için sahne alan kız arkadaşıyla birlikte yaşamak için İsveç’ten Kopenhag’a taşındı. Ayrıldıklarında ise Norrvide Vår, Sexdrome ve Croatian Armor gibi projeleriyle tanınan arkadaşı Loke Rahbek’i gruba getirdi. Ardından ilk albümleri için ABD merkezli plak şirketi Sacred Bones ile anlaştılar.

Ertesi yıl, Lust for Youth, projenin artan genişliğini yansıtan bir çift albüm yayınladı: “On Pomegranate” (Croatian Armor ile bir işbirliği olarak yayınlandı), Norrvide ve Rahbek yeni çağı sınırlayan atmosferik bir yaklaşım benimserken, Perfect View gizli synth pop etkisini modaya getirdi. 

Lust for Youth’un müziği, Norrvide ve Rahbek’in Posh Isolation mağazasından bir Vår albümü satın aldığında tanıştığı yapımcı Malthe Fischer’ın yardımıyla daha da akıcı hale geldi. Fischer’ın ikiliyi stüdyosunda kaydetme teklifi Lust for Youth’un dördüncü albümü “International” için seanslara dönüştü. Albümü kaydederken üç erkeğin yaşadığı romantik ayrılıklardan ilham alan albüm, 2014’te eleştirel beğeni topladı. Üçlü, 2016 yılında müziklerini daha destansı bir yöne taşıyan bir dizi şarkı olan “Compassion” ile geri döndü. Lust for Youth, 2019’un kendi isimlerini taşıyan albümleri için Norrvide ve Fischer ikilisine indirgendi ve bu onların kendilerini müziklerinin daha parlak tarafına yeniden adadıklarını buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir