Keşif: Fugleflugten
Fotoğraf: Niels Østergaard Munk

Keşif: Fugleflugten

Rasmus Yde, Frederik Henriksen, Mathias Rosenkilde ve Anders Hamann’dan oluşan Kopenhag merkezli Fugleflugten rock, post-punk, shoegaze ve dream-pop gibi janrları harmanlıyor. 2016’da müzik evrenine giren grup Roskilde Festival, Musik i Lejet, SPOT Festival gibi Danimarka‘nın önde gelen festivallerinde sahne aldı. 

90’ların shoegaze tınılarını Ride ve Swervedriver’ı andıran şekilde icra eden Fugleflugten’i İngiliz rol modellerden ayıran en önemli özelliği vokal Rasmus Yde. Çoğu klasik shoegaze grubunda oldukça alçakgönüllü, işitmesi oldukça zorlu eterik vokaller varken Yde daha derin sesiyle Iceage, Shiny Darkly gibi Kopenhag rock gruplarını daha çok anımsatıyor. Bütün bunların üstüne bir de Fugleflugten’in şarkı sözleri Danca. 

İlk önce kendilerine Danimarka’nın en yumuşak punk grubu diyen Fugleflugten, şarkı sözlerini Danca yazmaya başlayınca yumuşaklık ortada kalmadı diyor. Ardından grup rock müzik çalmak isteyip eğlenceli olmamaları gerektiğine karar vermiş. Bir sene içerisinde hızla dikkat çeken grup 2017’de yayınladıkları ilk teklileri “Alt Det Glimter”in ardından Roskilde Festivali’nde sahne almış. Bizce parça grubun ilk parçası olmasına rağmen hâlâ en iddialı parçalarından biri. 

Fugleflugten’in her parçası birbirinden iyi ve farklı. Galiba en iyi tavsiye rastgele bir şekilde Spotify üzerinden parçalarını keşfetmek olur. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir