To Absent Friends - The Loop Inside The Loop

To Absent Friends – The Loop Inside The Loop

Danimarka’nın en heyecan verici yükselişte olan seslerinden dream rock ikilisi To Absent Friends, SPOT Festival kapsamında izlediğimiz en iyi gruptu diyebiliriz. Yağmurlu bir Perşembe akşamında sahne alan grup açık havada sahne almıştı. Çılgın yağmura rağmen Jonas ve Mathias ikilisi bizi adeta büyülemişti. Hatta parçaları yağmurlu bir atmosferde dinlemek daha büyülü bile hissettirmişti. 

On yıldır birlikte müzik yapan lise arkadaşları 2017’den beri ise To Absent Friends adı altında parçalarını bizimle buluşturuyor. 2020’de yayınladıkları “Smoke” adlı EP’lerinden beri konserlerde dinleyiciyle buluşan To Absent Friends bugün “The Loop Inside The Loop” adlı teklisini müjdeliyor. Yine harika bir parçayla karşımıza çıkan grup birkaç sene önceki konser deneyimlerinden hareketle yeni parçalarına hayat vermiş. Sosyetik mekânlarda, bazen şaşalı restoranlarda bazen de ayrıcalıklı partilerde, bir dönem sahne alan ikili bu deneyimlerinden hareketle yeni parçasını şekillendirmiş. Gerçeklerden kaçmanın, uyarıcıların ve çok paranın ham ve kontrolsüz bir hedonizme dönüştüğünde nelere yol açtığına tanık olunca şarkı sözleri direkt olarak bu deneyimin tezahürü olmuş. Bu deneyimi aynı zamanda belli bir gerçekliğe dökmek isteyen ikili, yalnızca üyelerin girmesine izin verilen hayali bir gece kulubü olan Club Zibline Soir’da geçen “The Loop Inside The Loop”a müzik videosu da eşlik etsin istemiş. 

Ane Brun’ün yapımcılığını yapan Esben Inglev’in yapımcılığını üstlendiği ve Iceage, Powersolo ve Spleen United gibi isimlerin masteringini yapan Emil Thomsen’ın katkıda bulunduğu parça kulağa oldukça sofistike geliyor. Çok katmanlı vokaller, davullar ve gitar riffleri arasındaki uyum ise parçayı daha atmosferik bir ruha büründürüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir