SPOT Festival | Keşif: To Absent Friends
Fotoğraf: Bertil Konow

SPOT Festival | Keşif: To Absent Friends

Danimarkalı dream rock müzik grubu To Absent Friends, 2017’de yayınladıkları “If Tomorrow Dies” adlı teklilerinden bu yana Danimarka’nın gelecek vadeden müzik grupları arasında yer alıyor. Üç senelik aranın ardından 2020 ilkbaharında “Take It Or Leave It” parçalarıyla yeniden kendilerini tanıtmak zorunda kaldılar. Ama bu geri dönüş ise oldukça havalı oldu, BBC Radyo bile artık To Absent Friends’i radarına almıştı.

Atmosferik, zaman zaman melankolik ve enerjik tınılarıyla daha önce duymaya alışkın olduğumuz tınıları kendi üslubuyla yorumlayan grup, karışık ruh hallerini, izlenimlerini ve düşüncelerini şarkı sözleriyle aktarıyor. “Smoke” adlı EP’yi dinlerken daha çok gece saatleri hissedilen bir burukluk üstümüze çöküyor. To Absent Friends’in ses evrenine kulak verdiğimizde zaman ve mekân arasında bir çağrışım yapmaya çalışıyoruz. 

To Absent Friends, bu sene içerisinde ikinci EP’sini yayınlayacak. Bu sırada  daha önce hiç çalmadıkları kadar büyük festivallerde dinleyiciyle buluşacaklar. Hatta Danimarka’nın en önemli müzik festivallerinden SPOT Festival de onlardan biri.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir