Covid-19 Sonrası Açılan Norveç’in Dünyaca Ünlü Bira Festivalleri

Covid-19 sonrası açılması planlanan Norveç’in ünlü Bira Festivalleri listesini sizler için derledik. Pandemi sonrası stres atmaya birebir!

Ülke genelinde popülaritesi artan bira festivalleri çoğu büyük kasaba ve şehirde bulunabilir. Tipik olarak, yerel mikro biraların yanı sıra büyük bira fabrikalarından özel biralar sergiliyorlar. Genellikle canlı müzik, demleme gösterileri ve konuşmaların bir kombinasyonunu sunarlar. En büyüklerinden bazıları şunlardır:

Oslo Ølfestival/Oktoberfest Oslo: Oslo Bira Festivali (14-16 ve 21-23 Ekim 2021)

Fotoğraf: oktoberfestoslo.com

Siz ve arkadaşlarınız omuz omuza oturup Norveç’in en büyük festivalinde gerçek Bavyera atmosferini yaşarken, seçim çerçevesini günden güne dolduran Tirol orkestramız “Ronald Schnipfelgrüber Tyrolerkapelle”nin seslerinin keyfini çıkarın!

Kapılar Hafta içi saat 15.00’te Cumartesi günleri ise saat 12’de açılıyor. Unutmayın Oktoberfest bir gündüz festivalidir, bu nedenle çadır kapılarını açar açmaz atmosfer eşsizdir!

Yemek, Oktoberfest’in merkezi bir parçasıdır! Bunlar 4 – 10 kişi için önceden sipariş edilebilir. Ön siparişi olmayanlar için çadırda ayrı bir gurme mil bulunur. Orada çok çeşitli sosisler, füme et, favoriler, patlamış mısır vb. bulabilirsiniz! Barda da geniş bir seçim var. Tabii ki, ağırlıklı olarak Bavyera lezzetleri hakkında oluyor.

Oturmayı tercih ederseniz, bir masa rezerve etmek mümkündür. 4 ve 10 kişilik masalar var ve VIP alanında mı yoksa sahnede mi oturmak istediğinizi seçebilirsiniz. VIP alanının kendine ait barı, bira bardağında içecek servisi yapan garsonları ve mükemmel sahne manzarası vardır.

Bergen Ølfestival: Bergen Bira Festivali (1-2 Ekim 2021)

Fotoğraf: visitbergen.com

Bergen Bira Festivali’nde gelenek ve yeniliğin harika bir karışımıyla gelişen bir bira kültürünü deneyimleyeceksiniz.

Mekan önceki yıllarda Bergenhus Kalesi’ndeydi, ancak pandemi nedeniyle bu yıl etkinlik Kulturhuset i Bergen’de düzenleniyor.

Bergenhus Kalesi’nde toplanan 40’tan fazla Norveç bira fabrikasıyla Norveç’in en büyük bira festivali! 2012’deki dokuz binadan Bergen Bira Festivali, ülkenin her yerinden bira fabrikalarıyla Norveç’in en büyük bira festivali haline geldi. Festival sadece Norveç birasına odaklanıyor ve burada küçük butik bira fabrikalarından büyük endüstriyel bira fabrikalarına kadar her şeyi bulacaksınız.

Bira artık “sadece bira” değildir ve son yıllarda arz ve talep patlaması yaşadı. Bira fabrikaları, biralarının ardındaki hikayeleri anlatmayı severler ve ürünler hakkında ne düşündüğünüzü duymaktan memnun olurlar. Hem iyi yemek hem de iyi birayı sevenler için Bergen Bira Festivali ile Bergen Yemek Festivali’nin yan yana Bergenhus Festning’de yapılması büyük bir bonus. Bergen Yemek Festivali’nde bölgeden heyecan verici yerel yemekleri, uluslararası spesiyaliteleri deneyebilir ve yerel ürünlerle ilgili bir yemek kursuna katılabilirsiniz.

Giriş bileti, tüm gün boyunca her iki festivale de erişim sağlar ve hem lezzetli yemekler hem de bol miktarda iyi bira ile tüm hafta sonunun tadını çıkarabilirsiniz!

Bryggeri Festivalen: (28-30 Temmuz 2022)

Fotoğraf: matriketmidt.no

Trondheim’daki Bira Festivali, biralar, özel biralar ve el yapımı biralar için bir bilgi festivalidir. Barın arkasında yurtiçi ve yurtdışından bir grup yetenekli bira fabrikası var. Buna ek olarak, çeşitli yan ve mead biraları ve kahve var.

Bryggeri Festivalen, Trondheim’ın kalbindeki Trøndelag Yemek Festivali ile aynı zamanda düzenleniyor. Aldığınız içeceğe uyarlanmış yemekleri olan festival restoranları var. Festival, iyi bir atmosferle karakterizedir.

İster yeni başlayan ister bira delisi olun – Bryggeri Festivalen herkes için bir şeyler sunan bir bilgi festivalidir. Burada hem çeşitliliği, gelenekleri hem de yeni trendleri görebilirsiniz. Farklı bira stillerini keşfedip, bira yapımı, yiyecek ve içeceklerin nasıl birleştirileceği hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Barın arkasında, bilgi ve deneyimlerini paylaşmaktan mutluluk duyan bira üreticileriyle tanışabilirsiniz. Festival restoranlarında tamamı yerel malzemelerle hazırlanan çeşitli lezzetli yemekler arasından seçim yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir