Fotoğraf: Bobby Mandrup

SPOT Festival | Keşif: PRISMA

PRISMA Danimarka‘dan alt-pop ve punk tınılarını harmanlıyor ve parçalarıyla isyan ediyor.

Sirid ve Frida Møl Kristensen kız kardeşlerden oluşan PRISMA kişisel şarkı sözleriyle bezenmiş eşsiz bir müzikal manzara sunuyor. Kopenhag merkezli Sirid ve Frida 2020’li yılların ortasında 1980’li yılları anımsatan synthleri ve lo-fi drum machinelerle dolu parçalarıyla âdeta bizi bir partiye davet ediyor. 2020’de yayınladıkları “Her” adlı EP ile sakin, içe dönük ve melankolik parçalara imza attı. Ancak bizim dikkatimizi PRISMA asıl Mayıs ayında yayınladığı “Inside Out” adlı EP’siyle çekti. Bu EP neredeyse PRISMA’nın ilk EP’sinde görmediğimiz bir persona. Daha cüretkâr, asi ve iddialı. Hatta aynı şeyi kendileri de söylüyorlar. Öncesinde tekli olarak yayınladıkları “I Never Wanted To Meet You” adlı parça ise EP’nin en enerjik parçası. Alt-pop ve punk tınılarını harmanlayan Sirid ve Frida Møl Kristensen neredeyse ortalığı yıkıyor diyebiliriz. 

Stüdyo kayıtlarından dahi enerjisini hissettiğimiz Sirid ve Frida aslında parçaları üzerinden kimliklerini meşrulaştırıyor, aynı zamanda büyüme hikâyelerini ve kişisel gelişimlerini de. 20’lerinin başında iki kız kardeş için ise bu çok normal. 

“Inside Out” adlı EP’nin kapanıştan önceki son şarkısı “Let Me Go” ise Twin Peaks’i andıran tınılarla bizleri yavaşlatıyor. Kapanışta ise “I Never Wanted To Meet You” ile zirvede bitiriyoruz. “Let Me Go” adlı parça Boy Harsher’ın ses evrenini de andırıyor. PRISMA bu yaz Danimarka’da gerçekleşen müzik festivallerinde herkesi kendine hayran bırakıyor. PRISMA’yı bu sene Danimarka’nın Århus kentinde 16-17 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek SPOT Festivali’nde canlı izlemek için sabırsızlanıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir