Keşif: SkarWorX
Fotoğraf: Mats Bakken

Keşif: SkarWorX

Highasakite ve LÖV projelerinden tanıdığımız Norveçli müzisyen Øystein Skar dahil olduğu projelere ek olarak minimal elektronik/enstrümantal müzik sularında da yüzüyor. SkarWorX personası üzerinden bizi minimal tınılarla buluşturan müzisyenin Spotify sayfasına ise girer girmez açtığımız rastgele bir parçayla hemen Londra merkezli Erased Tapes roaster’ından bir müzisyenmiş havasını alıyoruz. Zaman zaman Ólafur Arnalds’ı ve Nils Frahm’ı andıran SkarWorX elektronik ve endüstriyel tınıları klasik müzikle harmanlıyor. Max Richter, Trentemøller ve Four Tet etkisini de hissederken piyano, synthesizerlar ve telliler arasındaki müthiş uyumu keşfediyoruz. SkarWorX’un görsel kimliğinde ise Dolk ve Banksy gibi sanatçılardan ve sokak sanatından etkileri görürken aynı zamanda daha geleneksel tondaki eserleriyle bilinen Norveçli ressam Håkon Bleken etkisi de var.

Øystein’ın 19 Mart tarihinde yayınladığı “Wisdom” adlı ilk teklisi ise bu sene Norveç Kısa Film Festivali’nde En İyi Müzik Videosu kategorisinde aday gösterildi.

Øystein Skar, dahil olduğu müzik projelerinin üstüne aynı zamanda Norveç yapımı televizyon dizileri ve tiyatro prodüksiyonları için de müzik besteliyor. 25 Haziran’da yayınladığı “Mutual Madness” adlı üçüncü teklisiyle ise Ağustos ayında yayınlanacak “SEED-X” adlı ilk albümünü müjdeliyor. Norveç’in en büyük indie müzik etiketi Grappa üzerinden yayınlanacak albüm bir üçleme olacak. Skar, ikinci albümü ise 2021’nin sonu veya 2022 başı gibi yayınlamayı planlıyor.

Müzisyen son teklisi “Mutual Madness”ı Rondane adlı Norveç’te bulunan bir ulusal parktaki kabinde bestelemiş. Filmler, doğa ve içinde bulunduğumuz olağanüstü zamandan da etkilenmiş. Pop ve indie müzik projelerinde yer almasına rağmen Øystein Skar yıllardır üzerinde uzmanlaştığı enstrüman olan piyanoya özel bir proje adamak istemiş. SkarWorX böylelikle hayat bulmuş. 

“Mutual Madness eski lo-fi örneklemeli piyanolarımdan birkaçını Saga Stüdyo’daki güzel piyano ile harmanladığım ritmik ve sinematik bir parça. Ayrıca parçayı yazma sürecinde Nils Frahm, Ólafur Arnalds, Trentemøller ve Jon Hopkins’i çok dinledim – hepsi hayran olduğum harika müzisyenler ve bir şekilde beste yapma konusunda benim için büyük ilham kaynakları oldular.”

– SkarWorX

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir