Nordik Tasarım: Søstrene Grene

Nordik Tasarım: Søstrene Grene

Danimarka menşeili, 1973’te Aarhus’ta kurulan Søstrene Grene uygun fiyata iyi tasarım ve DIY tarzı hobi ürünleri sunan bir marka. Inger Grene ve Knud Cresten Vaupell Olsen tarafından kurulan marka aslında bir aile markası. Bugün de kurucuların oğulları Mikkel Grene tarafından yönetilen ve Cresten Grene’nin kreatif direktörlüğünü yaptığı markanın söyleminde ve ürünlerinde de kardeşlik sıklıkla bahsedilen meselelerden. 

Her kataloğunda ürünleri kız kardeşler Clara ve Anna üzerinden kurgulayan Søstrene Grene, zaten Grene Kız Kardeşler anlamına gelmektedir. Anna yaratıcılığa ve estetiğe önem verirken, kız kardeşi Clara ise pratik ve organizedir. Aslında iki kız kardeş Søstrene Grene’nin sunduğu, sunabileceği ve sunacağı ürün skalasında her daim söz konusu olan bu iki kriteri temsil ediyor. Kibar ve geleneksel olan iki kız kardeş, günlük hayatınıza nasıl daha fazla yaratıcılık, neşe ve estetik getirebilebileceğinize dair tavsiyelerini paylaşıyorlar. Aynı zamanda İskandinav minimalizmini de gündemlerinde tutan Clara ve Anna bunu bütün ürünlerine yansıtıyor. Inger Grene’nin teyzelerine benzeyen Anna ve Clara, mağazanın bütün prensiplerini ve ilkelerini savunuyor. 

Søstrene Grene; labirent gibi mağazalarında adeta bizi kaybettiren, klasik müzik eşliğinde ziyaretçilerine İskandinav tasarımı, ev aksesuarları, mutfak eşyaları, hediyelik eşyalar ve kırtasiye malzemeleri gibi çeşitli ürünler sunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir