Resa – Dumb and Numb

Sahne adı ile Resa olarak tanınan Theresa Frostad Eggesbø’yü çoğumuz aslında oyuncu olarak tanıyor. SKAM, Ragnarok gibi Norveç’in en çok izlenen dizilerinde rol alan Resa, bir yandan da müzisyenlik yapıyor. Hatta sanatçı kimliğinde müzisyenliğini ön plana aldığını söylüyor. 2018’den bu yana birçok tekli yayınlayan müzisyen bu sene Dumb and Numb adlı ilk EP’sini yayınladı. Vermiş olduğu bir röportajda Resa hem salakça hem de hissiz anları betimleyen şarkılar yaptığını söylüyor.

Caz, vintage disco ve pop tınılarından oluşan EP’de Resa’nın güçlü vokalini hissedebiliyoruz. Dinlerken sakin bir hissiyat yaratan EP’yi bir şarkıyla tanımlamak gerekse birinci parça Sunday olurdu. Pazar gününün dinginliğini, sakinliğini ve depresyonunu hissettiğimiz parça yumuşak bir şekilde Dumb and Numb adlı EP’yi başlatıyor. İkinci parçada You Need a Puppy ile dinleyiciyi yükseltirken üçüncü parçada yine düşüşe geçiyoruz, dördüncü ve beşinci parça da aynı süreci izliyor. Dördüncü parça Borrowed Time EP’nin en hit parçası. Resa, beşinci parça Dumb and Numb ile yumuşak ve sakin bir kapanış yapıyor.

Parçaları sıralarken bunu bilinçli bir şekilde yapan Resa, düşük başlayıp yükselmeyi ve en son yine düşük bir modda bitirmeyi tercih ettiğini belirtiyor. Bu sıralamayı genellikle konserlerinde de izleyen müzisyen, konserler çok yüksek olduğumuz anlarda sonlanınca gerçekliğe dönmek zor oluyor diyor. Bu konuda biraz da olsa Resa’ya katıldığımızı söyleyebiliriz. Ayrıca Resa’nın geçen ay, Norveç’te karantina döneminde yayınladığı Sunday performansını da çok sevdik.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir