Prömiyer: Ásta ft. Salóme Katrín - Kaffi hjá Salóme
Fotoğraf: Andrea Valgerður Jónsdóttir

Prömiyer: Ásta ft. Salóme Katrín – Kaffi hjá Salóme

İzlandalı müzisyen Ásta 2021’de yayınladığı ilk teklisi “Kaffi hjá Salóme”nin müzik videosunu ilk defa Nordik Simit üzerinden dinleyici ile buluşturuyor.

Danimarka Kraliyet Müzik Akademisi’nde viyola ve klasik müzik eğitimi alan Ásta, 2019’dan beri folk tınılarına kendi bırakmış durumda. Hem de daha önce İzlanda Senfoni Orkestrası’nda çalmasına rağmen. Kendi solo projesi ile yoluna devam etmek isteyen Ásta “Sykurbað” adlı albümüyle folk sahnesine resmen giriş yaptı. İzlanda’nın bitmek bilmeyen uzun kış gecelerinde, Batı Fiyortları’nda yazılan albüm geçmişin tozlu raflarından, duygusal olarak yorucu bir ilişkiden ve ayrılıktan bahsediyor.

İşte tam bu noktada Ásta yeni teklisi “Kaffi hjá Salóme” ile birlikte yeni ve denemediği tınılarla müzik kariyerinde yepyeni bir döneme geçiş yapıyor. Tekli dokunaklı, keskin bir arkadaşlık hikayesi. Ásta’nın yakın arkadaşı Salóme Katrín ile birlikte hayat verdiği parça bizzat iki müzisyenin nasıl tanıştığıyla ilgili. Salóme’nin evinde kahve ve krep eşliğinde tanışmaları hakkında. İzlanda şartlarında oldukça bir samimi tanışma olan krep ve kahve ikilisi de yönetmen Sonja Sævarsdóttir‘in gözüyle rengarenk ve zaman zaman absürt sahnelerle karşımıza çıkıyor. Salóme ile kahve anlamına gelen parça için Ásta hem kelimelerde hem de melodilerde dürüst olmanın gerçekten önemli olduğunu söylüyor. Parçaya dair en heyecan verici detaylardan birisi ise The Vaccines grubunun basçısı Árni Hjörvar’ın yapımcılığını üstlenmesi. Parça ise Hraunkot ve Paradís Sessions üzerinden yayınlandı.

Şiirselliği folk tınılarıyla buluşturan Ásta, ses evreninde Joni Mitchell ve  Joan Baez’den çokça etkilenmiş. 2019’da, İzlanda Müzik Ödülleri’nde Sykurbað” Yılın Folk Albümü ve Yılın Kadın Müzisyeni olarak seçildi.

Ásta’nın renkli dünyasını “Kaffi hjá Salóme”nin müzik videosu ile keşfedebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir