Murmur + Mörmaid
Kapak Tasarımı: Sunniva Mellbye / Murmur

Murmur + Mörmaid – Drift

Kasım ayında yayınladığı Behind Your Back” EP’sine bayıldığımız Murmur bu sefer oldukça ilginç bir iş birliğini müjdeliyor. Londra merkezli Norveçli müzisyen Mörmaid ile “Drift” adlı tekli için iş birliği yapan Murmur Covid-19 dönemine rağmen oldukça farklı bir işe imza attı. İki müzisyen de kendi stüdyolarında üzerlerine ne düşüyorsa yaptı, birbirlerine şarkı fikirleri gönderdi ve en sonunda “Drift” hayat bulmuş oldu. Instagram mesajları şeklinde birbirine feedback veren iki müzisyen mesafeleri aşarak ortak referanslarla birlikte çalışmanın zorlu gözükse de zor olmadığını ortaya kanıtlamış oldu.

80’li yılların Nordik pop rüyası tınılarını hissettiren teklide iki müzisyenin de vokalleri kulağa oldukça hayalsi geliyor. Ürpertici tondan büyüleyici ritme doğru seyreden parçayı tanımlayan sıfat kesinlikle ruhani vokaller olurdu.

Murmur adeta ismi gibi fısıltılarla bilinçaltımıza ve farklı modlarımıza sesleniyor, elektronik melodiler ise bu sürecin eşlikçisi oluyor. Murmur “Müziğini Winding Refn’in film noir’ı için harika bir soundtrack olurdu” şeklinde tanımlıyor. Mörmaid ise elektro pop tınıları ve vokal deneyleri arasında ses evrenini kurmaya çalışıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir