Kings of Convenience - Rocky Trail
Fotoğraf: Salvo Alibrio

Kings of Convenience – Rocky Trail

A-ha’dan sonra belki de bütün dünyada en çok bilinen Norveçli müzik grupları arasında listenin başında Kings of Convenience yer alıyor. Özellikle İstanbul’da çok büyük bir dinleyici kitlesine sahip grup indie-folk ve indie-pop tınılarını seven herkesin favorileri arasında yer alıyordur. Simon and Garfunkel, Belle & Sebastian esintilerini zaman zaman hissettiğimiz grup ses evreninde sakin vokaller, zarif gitar ve piyano melodileri ön plana çıkıyor. 

On iki yılın ardından ilk defa “Rocky Trail” adlı yeni bir tekli yayınlayan Erlend ve Eirik ikilisi aynı zamanda 18 Haziran’da yayınlanacak ufuktaki “Peace or Love” adlı albümünü müjdeledi. Ayrıca “Peace or Love” grubun ilk albümü “Quiet is the New Loud”ın yirminci yılında yayınlanacak, bir nevi KoC severlere de bir hediye olacak. 

Son beş senedir “Peace or Love” üzerinde çalışan Eirik ve Erlend, kayıtları da beş farklı şehirde gerçekleştirmiş. Göteborg, Santiago ve özellikle Berlin’de Nils Frahm’ın stüdyosunda albümdeki parçalara hayat verilmiş. 2004’te “Riot on an Empty Street” albümünde birkaç parçada destek olan Feist ufuktaki albümde de etkili olmuş. Erlend Øye’nin dediğine göre Feist’ın da yardımlarıyla neredeyse Kings of Convenience üç kişiden oluşan bir müzik grubuna dönüşmüş. 

Albümün ilk teklisi “Rocky Trail” ise aşina olduğumuz Kings of Convenience tınılarını içeriyor. Eski parçalardan “Misread”i bir nevi andırıyor. Parçaya ise plan sekans ile tek seferde çekilmiş rengarenk bir müzik videosu eşlik ediyor. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir