Communions - Pure Fabrication
Fotoğraf: Lasse Dearman

Communions – Pure Fabrication

Communions’ı 2019 yılında Oslo’da gerçekleşen by:Larm Festivali programı sayesinde keşfetmiştik. 2017’de ilk albümünü yayınlayan grup aralarda tekliler ve beşer parçalık iki EP yayınlamıştı. Ancak grubun diskografisini mercek altına aldığımızda albümler haricinde diğer tekliler ve EP’ler arasında istikrarlı bir çizgi görmek güçtü. Bunun nedeni bu süre zarfında grubun form değiştirmesiydi. Martin ve Mads’in lise arkadaşlarının gruptan ayrılmasıyla Communions iki erkek kardeşin öykülerini anlattığı bir indie grubuna dönüştü. Grubun ilk parçalarında punk tınıları hâkimken yeni albüm “Pure Fabrication”da ise indie ağır basıyor. Odysseia tarzında bir yolculuk hikâyesi anlatmayı amaçlayan Martin ve Mads bu süreçte geçirdikleri varoluşsal krizlerden ve kimlik krizlerini fazlaca şarkı sözlerinde yansıtmaya çalışmış. Özellikle Martin, ABD’nin Seattle şehrinde yaşarken birden bire Danimarka’ya dönmek zorunda kalınca yaşadıkları kültür şokunu bir süre atlatamadıklarını belirtiyor. 

Her ne kadar zorlu bir süreç olsa da bütün bu yaşanmışlıklar aslında Communions’ın şahane bir albüm ortaya koymasına da neden oluyor. Müzikalite, şarkı sözleri, aranjmanlar, kısaca bir albüme dair üzerinde çalışılınılan bütün unsurlar “Pure Fabrication”da olgunluk seviyesine erişmiş. Tam da bir yolculuk anlatısından bahsederken bu görevi asıl üstlenecek parça ise “Bird of Passage” oluyor. Göçmen kuş anlamına gelen parça, Martin ve Mads’in Danimarka’ya taşınmalarını, bu süreçte neler yaşadıklarından bir nevi bahsediyor. Aynı zamanda bu parçaya iki kardeşin çocukluk görüntülerinden ve güncel görüntülerinden oluşan bir müzik videosu eşlik ediyor. 

On beş parçadan oluşan bir saatlik bu albümde parçalar arası geçişler, hikâyelerin evrilişi de bir hayli enteresan. Bu nedenle açılış parçasından minik detayları paylaşıp sizi ikinci parça Humdrum” ile baş başa bırakmak en iyi çözüm gibi.

Ayrıca Martin ve Mads albümün şerefine çıktıkları bir radyo programında Trentemøller’in “Miss You/ Never Stop Running” parçasını akıllara zarar bir şekilde yorumladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir