Keşif: Augustine

Keşif: Augustine

Göteborg’un dışında Jörlanda adlı küçük bir kasabanın sesi olan 23 yaşındaki İsveçli müzisyen Augustine bu senenin gözde isimlerinden. Göteborg’un zengin indie müzik kültürünü de göz önünde bulundurursak Augustine’in bu çevreden çıkarak İsveç’in müzik endüstrisini etkilememesi de şaşırtıcı olurdu. İsveç’teki en samimi ve bağımsız konser mekanlarının Göteborg’da bulunması ayrıca müzisyenler için de bir avantaj.

Augustine’in kurduğu romantik ve hayalperest ses evreni aşk hikayeleri, birini kaybetme korkusu, kasırganın içinde mahsur kalma hissiyatı gibi konuları mercek altına alıyor. Depresif ama bir yandan içimizi ısıtan bir his bırakıyor. 2019’da İsveç’in Bağımsız Müzik Ödülleri‘nde Yılın Pop Sanatçısı Ödülü’ alan genç müzisyen yavaş yavaş İngiltere ve ABD gibi müzik endüstrisinin gelişmiş olduğu ülkelerde de artan bir dinleyiciye sahip. Kalpleri yakalayan büyüleyici sesiyle Augustine aynı zamanda farklı eğilimlerdeki müzisyenlerden etkileniyor. Özellikle Bob Dylan ve David Bowie’den küçük yaşlardan beri etkilenen Augustine, disko, upbeat ve 80’lerin tınılarından ABBA’yı severek dinlediğini söylüyor. Ayrıca Guns N Roses, Green Day ve Iron Maiden gibi metal gruplardan bile ilham aldığını belirtiyor.

Bütün bu farklı müzikal eğilimleri bir potada eriten Augustine’nin Wishful Thinking adlı EP’si favorilerimizden. Genç müzisyenin son zamanlarda yayınladığı tekliler ise ufuktaki ilk albümünün habercisi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir