Danimarka Yapımı Bir Netflix Dizisi: Equinox

Popüler bir Danimarka podcast’ine dayanan Equinox, “İskandinav-noir” kategorisine giren sevilen bir Netflix dizisi. Diziin ilk sezonu 2020’de yayınlandı.

İskandinav dizilerinin eleştirilerinde “İskandinav-noir” terimini duymuşsunuzdur. Bunun anlamı, Danimarka, Norveç ve İsveç gibi ülkelerden gelen dizilerin karanlık ve karamsar olması. Genellikle biraz korkutucu olabilecek bazı psikolojik unsurlar içerdiği anlamına geliyor.

Dizi, Tea Lindeburg tarafından yazılan ve yaratıldı. Dorthe Riis Lauridsen tarafından üretildi. Piv Bernth ve şirketi ITV Studio destekli Apple Tree Productions’ın baş yapımcılığını üstlendi. Ayrıca beğenilen bir podcast’e dayanan Equinox, yeni bir Danimarka dizisi. The Killing and The Bridge’in arkasındaki yapım şirketi. Altı bölümlük doğaüstü gerilim, folklor mitolojisini keşfeden, gizem odaklı, şüpheli bir hikaye.

2020’de Netflix tarafından yayınlanan Equinox, benzer bir temayı önerdiği için, Alman dizisi Dark’ın bir sonraki versiyonu gibi görünüyordu. Ancak Equinox daha çok Stranger Things, Midsommar, eksi korku ve mükemmel Fransız dizisi The Returned arasında bir çaprazlama. Equinox, daha varoluşsal soruları keşfetmek için çağdaş zamanlara bir halk masalı yerleştirerek ilginç bir gizem ortaya koyuyor.

Dizinin Konusu

Equinox’un ilk bölümü açılırken Ida (Karoline Hamm) mezuniyetini sınıf arkadaşlarıyla kutluyor. Danimarka’da mezuniyetten sonra gelenek olduğu gibi, aynı sınıftaki öğrenciler arkası açık bir kamyona biniyor. Sınıf arkadaşlarının her birinin evlerine gidip ebeveynlerinin onlara yiyecek ve içecek ikram ettiği yere gidiyor.

Ida’nın evinde dururlarken, küçük Astrid (Viola Martinsen) ablası ve annesi Lene (Hanne Hedelund) arasındaki gergin bir tartışmaya kulak misafiri olur. Anne, Ida’nın kamyonete geri dönmesini istemediği için aşırı korumacı ve endişeli görünüyor. Bunun da iyi bir nedeni var, çünkü Ida ve 21 sınıf arkadaşının aynı gece iz bırakmadan ortadan kaybolacağı ortaya çıkıyor.

Mezun olan öğrencilerden sadece üçü kaldı. Jakob (August Carter), Amelia (Fanny Leander Bornedal) ve Falke (Emil Mossberg Truelsen). Onlar da kısa süre sonra sınıf arkadaşlarının ortadan kaybolmasının baş şüphelileri haline geldiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir