Vandbakk Basın Fotoğrafı
Fotoğraf: Adrian Almo

Vandbakk – SASUKE

Oslo merkezli müzisyen Vandbakk uzun zaman ardından yayınladığı dördüncü teklisi “SASUKE”yi müjdeliyor. Anime izlemeyi çok seven müzisyen bu parçaya isim verirken içinde bulunduğu dönemi değerlendirmiş. Özellikle geçen sene Naruto’daki Sasuke karakterine yakınlık hisseden müzisyen yaşamış olduğu zor günleri Sasuke’nin temsil ettiğini söylüyor. Fredrik, Sasuke’nin de acı çeken bir karakter olduğunu hissediyor.

Kişisel acıları, zorlukları ve hayat mücadelesini anlatan parça bahsettiği konular itibariyle kulağa oldukça karanlık gelse bile yine de umut aşılamaya çalışıyor. Pop, rock, punk ve hatta hip-hop tınıları gibi birçok janrdan etkilenen Fredrik, adeta bir janr cümbüşü vadediyor. Kaosun içinde güzeli bir nevi sunuyor, ya da biz onu ayırt ediyoruz.

Hepimiz için 2020 kötü bir yıldı, kabul. Ama Vandbakk mental olarak etkilendiği ve kendisi üzerinde çalışması gerektiği bir yıl olduğunu söylüyor. Yaşadığı kişisel meseleleri ve acıları açık ve dürüst bir şekilde kaleme alan müzisyen bir nevi “SASUKE” adlı parça ile otobiyografisini yazıyor. İnsanoğlunun sürekli karanlık yanlarını gizlemeye çalışması ve kendini bastırması ile alıp veremeyen Fredrik, bu tabuların aksine ne hissediyorsa bunu müziğine de yansıtıyor. Sanatın da bir nevi varoluş bu nedeni esasında sanatçının ruh halini yansıtması diyebiliriz. Tam olarak müziğiyle bunu yapmayı amaçlayan müzisyen, yayınladığı her parçayla bunu ilmek ilmek işliyor. Vandbakk’ın yayınladığı parçalara bir bütün hale baktığımızda ise tam bir tablo çizdiğini söylüyor. Çizmeye de devam edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir