Fotoğraf: Mike Kollöffel

Borgen dördüncü sezonuyla geri dönüyor

Başarılı senarist Adam Price imzası taşıyan İskandinav sinema ve televizyon dünyasının en başarılı yapımlarından politik drama dizilerinden biri Borgen. Dizi, sürpriz bir şekilde Danimarka’nın ilk kadın başbakanı seçilen Birgitte Nyborg‘un (Sidse Babett Knudsen) hikayesini anlatır. Dancada kale anlamına gelen Borgen, Danimarka parlamentosunun, başbakanlık ofisinin ve Christiansborg Sarayı’nın takma adıdır. Dizi isminden de anlaşıldığı gibi parlamentodaki kulisleri, siyasi taktikleri, Danimarka gibi demokratik bir ülkede bile siyasetin ikiyüzlü bir iş olduğunu etkili bir şekilde gözler önüne sermektedir. 

2010 ile 2013 yılları arasında toplam üç sezon boyunca Borgen, Danimarka siyasetini izleyiciye başarılı bir şekilde gösterdi. Aynı zamanda siyaset bilimciler tarafından iyi bir çalışma konusu olarak görüldü. Danimarka televizyon tarihinin belki de en iyi dizilerinden ilk üçte ismini andığımız Borgen’e olan duygularımızın yeniden filizlenmesi ise Netflix‘in geçen sene Borgen’i yeniden çekmek istediğini dile getirmesiyle başladı. Bu haberle birlikte Netflix’e üç sezonu da gelen Borgen’in an itibariyle dördüncü sezon çekimleri de başladı.

Kadroya yeni isimler eklendi

Dizinin son sezonun üstünden sekiz sene geçmesine rağmen izleyicisini mutlu eden dizinin kastında ise önceki sezonlardan tanıdığımız birçok oyuncu yer alıyor. Diziye yeni eklenen isimler arasında ise Netflix Nordik’in sık sık birlikte çalıştığı oyuncular yer alıyor. Mikkel Boe FølsgaardLucas Lynggaard TønnesenSimon BennebjergJohanne Louise SchmidtMagnus Millang ve Özlem Saglanmak gibi bilindik isimler bir hayli Borgen severleri heyecanlandırıyor. 

Eski sezonlardan tanıdığımız televizyon muhabiri Katrine Fønsmark rolünde Birgitte Hjort SørensenTorben Friis rolünde Søren MallingBent Sejrø rolünde Lars Knutzon, Anne Sophie Lindenkrone rolünde Signe Egholm OlsenPia Munk rolünde Lisbeth Wulff ve Jon Berthelsen rolünde Jens Albinus projede yer almaya devam ediyor. Ancak eksikliğini hissettiğimiz tek isim ise Kasper Juul karakterine hayat veren Pilou Asbæk. Birgitte Nyborg’un medya cambazlığını iki sezon boyunca üstlenen Kasper Juul’süz bir Borgen sezonu nasıl olacak sorusu ise akıllara gelmiyor değil. 

Dördüncü sezon çekimlerine yeni başlayan Borgen, 2022’de ilk önce DR1’de gala yapacak. Ardından Netflix’te yayınlanacak. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir