Fotoğraf: Hans Olav Settem

Albüm: Simen Mitlid – Birds

Her işini büyük bir heyecanla takip ettiğimiz Simen Mitlid, geçen sene yayımladığı şahane Neutral adlı albümünün üstüne bu sene belki de müzik endüstrisinin en uzun başlıklı albümlerinden birisini yayınladı. Müzisyenin üçüncü albümü Birds; or Stories From Charlie B’s Travels From Grønland to the Sun, and Back Again isminin de belirttiği gibi farklı hikayelerden oluşuyor. Mitlid‘in bilinçsizliğinde yaptığımız yolculukta, albümün isminden de anlaşılacağı gibi, 18. yüzyılın macera romanlarından esintiler bulabiliriz. Ancak Simen’in nostaljik ve melankolik hikayeleri Oslo’da, 2020 senesinde geçiyor. Simen Mitlid’in yapımcılığını da üstlendiği albüm, Grønland’da kaydedildi ve Koke Plate üzerinden yayınlandı. Ayrıca albüme katkıda bulunan üç sevdiğimiz müzisyen de yer alıyor: Benedikt, Tuvaband ve Oslo Hostel Choir.

Tam bir kitap kurdu olan Simen Mitlid, albümün isminde de edebiyat sevdasını bizlere gösteriyor. Binbir Gece Masalları ve Decameron‘u andıran Birds; or Stories From Charlie B’s Travels From Grønland to the Sun, and Back Again, Charlie B’nin Grønland’dan güneşe olan yolculuğunu ve hikayelerini anlatıyor. Charlie B’nin Oslo’da dolaşırken edindiği izlenimler; farklı yolculukları, kuşları, astronotları ve arkeologları, Grønland’ın çok kültürlülüğünü kapsıyor.

Yağmurlu bir günde, sıcak bir içecek içtiğinizi hayal edin. Kulağınızda Simen Mitlid‘in yeni albümü çalıyor olsun. Albüm başlar başlamaz Simen’in yumuşak ve hüzünlü sesi sizi adeta büyülemeye başlıyor bile. Enstrüman çeşitliliğini ve çok katmanlılığı zarif ve kusursuz bir şekilde sunan Simen Mitlid, aynı zamanda becerikli şarkı sözü yazımıyla da edebi anlamda da bizleri tatmin ediyor. Sufjan Stevens’ı seviyorsanız mutlaka Simen Mitlid’i dinlemelisiniz gibi klişe bir şey söylemek nasıl olur bilinmez ancak Simen’in tatlı, hoş ve huzurlu parçalarına mutlaka kulak vermelisiniz. Fransız şair Charles Baudelaire’e saygı duruşu niteliğindeki albüm, bize şiirsel bir ses evreni vadediyor.

Son olarak, Simen Mitlid’in müziğinin yanı sıra yayımladığı müziklerin albüm kapakları ise birbirinden güzel ve tasarımsal anlamda birbirini tamamlar nitelikte. Mitlid’in yayınladığı bütün tekli ve albümlerin kapakları yetenekli tasarımcı Kristoffer Eidsnes’in ellerinden çıkma.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir