Fotoğraf: Göteborg Film Festivali

Göteborg Film Festivali’nin İzole Sineması

Göteborg Film Festivali 2021 edisyonu alışagelmişin dışında bir festival olacak. Klasik bir film festivalinden çok farklı bir atmosfer sunan 2021 edisyonunda kalabalık yok, parti yok, kapalı gişe yok ve sinema yok. Festival, bu sene Sosyal Mesafeler konusunu odak noktasına alarak pandemiyle birlikte ortaya çıkan yeni dünyayı keşfediyor. Festival, bu sene okyanusun ortasında bir sinema açıyor ve bambaşka bir seyir ve sinema deneyimi sunuyor. Göteborg Film Festivali, okyanusun ortasındaki izole sinemayla birlikte sinemanın insanlar için ne anlama geldiğini de sorguluyor.

Pater Noster adasındaki İzole Sinema, İsveç’in en çorak, rüzgarlı yerlerinden birinde, takımadaların en ucunda erişilemez bir konumda bulunmaktadır. 60 filmin gösterileceği İzole Sinema’da yalnızca bir film meraklısı, dış dünyadan tamamen soyutlanmış olacak. Telefon yok, aile yok, arkadaş yok. Sadece bir film meraklısı, deniz ve 60 film galasıyla festivalin film seçkisi. Bir hafta boyunca sürecek festivalde Göteborg Film Festivali’nin 2021 seçkisindeki bütün filmlere erişim olacak. Aynı zamanda bir haftalık gerekli olacak her şey bir tekne ile adaya taşınacak. Adaya gidecek şanslı kişi videolu günlükte bütün festival deneyimini anlatabilecek.

30 Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek Göteborg Film Festivali aynı zamanda şehir ayağında da izole sinemalar projesini harekete geçiriyor. Göteborg’un ikonik mekanlarından Scandinavium‘da 12.044 koltuğun biri ve Draken Cinema‘da 707 koltuğun biri dolu olacak. Sadece tek bir izleyici bu izole sinema deneyiminin keyfini çıkaracak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir