petter_seander_by_henrik_eksvard

Yeni: Petter Seander – Everybody Out of the Water

İsveçli müzisyen/prodüktör Petter Seander 2021 baharında çıkacak albümünü müjdeleyen teklisi Everybody Out of the Water” ile karşımızda. Stockholm merkezli sanatçı, kendi plak şirketi Birds Records’tan çıkardığı pop/rock şarkısıyla eğlenceli fakat sarkastik bir enerji yakalamış.

Çıkışını 2010 yılında yapan Saender, ikinci albümünden sonra müziğe uzun bir süre mola vermişti. Duygusal sularda gezinen 2019 çıkışlı “Bleach” albümüyle birlikte müziklerini bizimle tekrar paylaşmaya başladı. Bu uzunca molasında sanatsal sürecine dair revizyonlar yapan sanatçı, artık detaylı ve formülcü bir yaklaşımdan ziyade içgüdüleri ve hislerinden beslenen bir çabuklukla hareket etmeye karar vermiş. “Everybody Out of the Water” tam olarak bu yeni yaklaşımından doğan bir parça. Seander şarkıda kendini rahatça ifade edebildiği pop ağırlıklı sound’u buna bağlıyor. 


‘’Eğer manşetleri değiştirmek istiyorsan bunlar senin silebileceğin şeyler değil.’’

‘’Keyfini sür. Yok et!’’


Şarkı sözlerinde Seander’in günümüz dünyasında yaşadığı ikilemlerden yıprandığı seçiliyor. Haber başlıklarında her gün gördüğümüz küresel sorunlar ve giderek yok olmakta olan gezegenimiz bir yana, bu curcuna içerisinde bir tutam keyif bulmak için kapıldığımız tüketim alışkanlıklarımızın yangına körükle gitmesi sanatçıyı bir hayli dertlendirmiş. Aslında bir şeyleri değiştirmek isteyen ama aksi yönde hareket eden çok sesli karakterinin kendi kendine konuştuğu anlaşılıyor.


Basına verdiği demeçte ‘’Geleceği umutlu bir biçimde hayal edememek mi bizi bu distopyaya zincirliyor?’’ diye soran müzisyenin çözemediği bir başka konu da ‘’Bunu değiştirebilecek gücümüz var mı yoksa bizi sürekli edilgen kılan bu dert yağmuruna mahkum muyuz?’’ 2021 baharında piyasaya sürülecek “Are We Dreaming Still?” uzunçalarındaki baskın temanın da vazgeçmişlik ve umut arasında gidip geldiğini söyleyen Seander, bunun bir olgunlaşma çabası olduğuna inanmak istiyor. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir