Fotoğraf: Arbeiderbevegelsens Arşivi

NRK yeni bir siyasi dizi müjdeledi

Norveç devlet televizyonu NRK (Norsk rikskringkasting) 1981-1996 yılları arasında görev yapan Norveç’in eski başbakanı ve İşçi Partisi’nin önde gelen lideri Gro Harlem Brudtland’ı konu alan Makta adlı yeni bir diziyi müjdeledi. 

Nordisk Film og TV Fond’a göre, Brudtland İşçi Partisi lideri ve Norveç’in ilk kadın Başbakanı olma yolunda ilerlerken, Makta (Güç), 1970’lerin sonlarında hayat bulan Norveç İşçi Partisi’ndeki iç güç mücadelesini aktaracak. Norveç siyasetinde etkili bir figür olarak bilinen Brudtland, bugün dahi birçok kesim tarafından sevilmektedir. Brudtland’ı diğer siyasetçilerden farklı kılan şey hem 1980’lerde bir kadın siyasetçi olarak böylesine öne çıkması ve seçimlerdeki üstün başarısıdır. 1981, 1986-1989, 1990-1996 olmak üzere üç dönemde de İşçi Partisini üç kez zafere götürmüştür. Tıp eğitimi alan Gro Harlem Brudtland, aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü’nün eski bir genel müdürü ve çevresel sürdürülebilirliğin önde gelen savunucularındandır. 

Norveç merkezli gazete Dagsavisen’e göre Makta adlı siyasi dizi, Brudtland ve Norveç İşçi Partisi’nin yakın tarihini konu alan ilk televizyon dizisi olacak. On iki bölümlük dizinin senaryosu Johan Fasting’e ait. Makta’yı sinopsis itibariyle türdeşi Danimarka yapımı Borgen’e benzetmek yerinde olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir